Zonnige zondag met zongerijpte druiven

Als we het weerbericht mogen geloven is het vandaag de laatste mooie (na)zomerdag. De herfst nadert met rasse schreden maar deze zondag belooft veel goeds. Daarom zomaar een mooi doorkijkje naar de kruismuur waarvan de kleuren prachtig combineren met de Duizendknoop (Persicaria) die ervoor staat.

De druiven hangen ook te pronken en te lokken in het Bos, want ze zijn nu rijp. Zongerijpt zoals je dat zegt en dat kun je proeven. Jan en Jenny maken er wijn van, wat een heel proces is. Mocht je het zelf ook eens willen proberen zijn er wel sites te vinden waarop je tips krijgt, waaronder deze.

Wist je trouwens dat:

  • er ook pitloze druiven zijn
  • druiven gebruikt worden voor sap, wijn, rozijnen, druivenpitolie of als fruit om zo op te eten
  • er 50 kg druivenpitten nodig is voor 1 liter druivenpitolie (deze kan hogere temperaturen verdragen dan andere spijsoliën)
  • witte wijn van rode druiven gemaakt kan worden
  • druiven voor 81% uit water bestaan
  • zowel de rode als de blauwe druiven antioxidanten bevatten die sterker zijn dan de vitamines A en C bij elkaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.