Zomer

Het was soms al even puffen afgelopen week, maar komende week staat ons nog meer te wachten. In het Bos is het best te doen, natuurlijke schaduw is tenslotte veel koeler dan de schaduw van een parasol. Onder de bomen kan het zo maar 10°C schelen wist je dat?

Verkoeling

Daarnaast is er voldoende water in het Bos, niet om erin te springen maar alleen het kijken ernaar brengt wat verkoeling nietwaar. Kijk nou eens naar dit superkorte filmpje, zo verfrissend. Om telkens weer af te spelen wanneer het kwik komende week boven de 30°C komt!

Waterlelies

En dan die prachtige waterlelies in de plas. Elk jaar weer een feestje om naar te kijken, je ziet bijna het sprookje van Fabiola voor je toch?

In de grote plas groeit en bloeit weer een andere soort, de gele plomp. Minder opvallend, maar daarom niet minder mooi.

De kersen zijn rijp

Bij de zomer horen ook kersen. We hebben vlak voor de Theresiakapel een grote kersenboom staan waar de rijpe kersen aan hangen, of intussen liever gezegd, daar hingen ze.. De boom is te hoog voor ons om te plukken, dus dat doen de vogels. Ze laten ons de pitten en steeltjes en soms een geplette op de grond. Maar ook daar zijn weer liefhebbers voor, kijk maar in het filmpje hieronder.

Wist je dat je op de kleine foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

2 antwoorden op “Zomer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *