Winterwonderland

Opeens zit Nederland in een heel ander soort lockdown: winter! Maar hier worden mensen blij van, er ontstaat schaatskoorts en kinderen glibberen met sleetjes en maken sneeuwpoppen. De kranten hebben opeens positief nieuws en nu de wind is gaan liggen en de zon is gaan schijnen is Nederland een plaatje.

Winter in het Bos
Winter in het Bos

Zo is ook het Bos veranderd in een winterwonderland. Het kostte enige kunstgrepen om er überhaupt te komen, maar het is gelukt om foto’s en filmpjes voor ons trouwe publiek te maken. Er werd al reikhalzend naar de sneeuwfoto’s uitgekeken, dus ga er maar voor zitten.

Sneeuwwandeling

Eerst nemen we jullie mee op een sneeuwwandeling door het Bos. We gaan overal even kijken: bij de plas, de devotiehoek, de moestuin en de Hillse kade. Let vooral eens op de sporen, die van hazen, vogels, meerkoetjes en die van een eenzame fietser. Dat is Jan, die ook nu elke dag per fiets op weg gaat vanuit Almkerk om de kippen te voeren en na te gaan of alles nog in orde is. Kom, loop je virtueel mee, lekker vanuit je warme huis met een kopje thee of koffie erbij?

Nog meer moois

In onze fotogalerij kun je ook sneeuwfoto’s zien, maar we laten er hieronder nog meer zien. Verder plaatsen we begin volgende week nog een artikel met winterse plaatjes en een kort filmpje van winters Zuid. Er zijn zoveel foto’s gemaakt dat het jammer zou zijn om ze nu niet te laten zien.

Wist je trouwens dat je op de foto’s in een galerij zoals hieronder kunt klikken, zodat je ze in groot formaat ziet?

4 antwoorden op “Winterwonderland”

 1. Heel mooi. Zou zelf ook wel wat foto,s willen schieten .
  Ben er verschillende keren geweest. Met camping gasten ,Die vonden het ook erg mooi en dat zoiets gerealiseerd kon worden midden in de polder .
  Succes verder

  Nel Kanselaar

  1. Dat begrijpen we Nel, maar helaas zul je ‘t met onze foto’s moeten doen omdat het Bos nu gesloten is ivm RIVM maatregelen. Hou de groene balk bovenaan de website in de gaten voor de actuele stand van zaken.
   We begroeten je graag weer in ons mooie Bos ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *