Werk in de moestuin

Het voorjaar betekent (meer) werk in de moestuin en als het dan zo droog is als afgelopen weken nóg meer, want dan moet er regelmatig gegoten worden. Dat doet Jan tenminste 2x per dag, hij schept met de puts water in de gieter en begiet de jonge plantjes en de ingezaaide bedden. Herinneren jullie je nog wat hij afgelopen winter deed met de compost en spitten? In dit artikel kun je lezen dat er ook in de winter gewerkt wordt om in het voorjaar een goede grond te krijgen om gewassen te telen.

De uitjes zijn gepoot, de erwten, bonen en prei gezaaid en sla gezet onder het platte glas zoals zo’n kasje genoemd wordt. Leuk is dat Jenny één kropje sla voor de slakken laat, daar mogen ze  hun buik van vol eten, de andere kroppen worden elke dag even nagekeken op ongewenste opvreters.

Wist je dat rijshout hout van takken van de geknotte wilgen is? Dat wilgenhout heeft eigenlijk allemaal een aparte bestemming, daarover kun je hier lezen. Dat rijshout schilt Jan aan de onderkant om vastgroeien te voorkomen en hij maakt er gelijk een handige punt aan. Vervolgens steekt hij ze in twee rijtje schuin naar elkaar gericht, in de grond. Zo vormen ze een soort minitentje waarin de erwten kunnen groeien en klimmen. Leuk hè om zo op de ouderwetse manier te tuinen? Met eigen materialen en oude inzichten, want vroeger deden ze het zo slecht nog niet!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *