Werk genoeg

We zeiden het al vaker; er is altijd werk in het Bos, welk seizoen dan ook. Mensen denken vaak dat we in de winter lekker niksen maar dat is echt niet zo. Ook nu is er genoeg te doen.

Maaien

De grote stukken op Noord en Zuid moesten geklepeld en gemaaid. Het woord klepelen kwam in het filmpje van het voorgaande artikel ook al voor. Het wil zeggen dat met een speciale maaibalk al het hogere gewas in een keer gemaaid wordt. Dat is bij het wilde-bloemenveld op Zuid en op de akker op Noord gebeurd. Jan Pruijssen kwam daarna weer terug om te maaien, klus geklaard.

Herfstbladeren

Het wordt kouder, dus er valt behoorlijk veel blad. In het Bos worden ze  in het ‘centrum’ wel zoveel mogelijk opgeruimd. Als we dat niet zouden doen, verdwijnt het gras eronder en dat willen we niet. Met vereende krachten worden ze op hopen geharkt en Jan voert ze af naar de composthoop. Klus nog niet helemaal geklaard want er vallen nog steeds dagelijks bladeren.
Klik op de foto’s om ze op groter formaat te bekijken.

Sloten uithalen/schoonmaken

Sloten schoonmaken komt ook elk jaar terug, dat is een verplichting van het waterschap. Het moet gebeuren om het waterpeil in de polders te kunnen waarborgen. Jan baggert de plassen in het Bos altijd met de hand, daar begint hij binnenkort weer mee. De zogenaamde treksloten rondom het Bos worden schoon gemaakt door een loonbedrijf met speciale bakken aan de kraan. Jan Crielaard deed dat alvast met de sloten op Zuid, ze worden dan weer helemaal zichtbaar. De baggerspecie wordt ook door hem afgevoerd, dat zou een beetje teveel zijn voor onze composthoop. Ook deze klus is geklaard.

4 antwoorden op “Werk genoeg”

  1. Wat is er weer super veel werk verzet om het bos zo mooi te houden!
    Mijn complimenten voor alle harde werkers👍
    Ook een dikke 👍voor de fotografe en haar verslag !

    1. We kunnen ons voorstellen dat je er geen weet van hebt Irene 🤔 daarom vertellen we er af en toe over. Jammer dat je zo ver weg woont, anders had je vast af en toe een handje mee willen helpen 🍂🌳

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *