We zoeken het hogerop

Je zit je nu vast af te vragen waar dat heengaat met deze titel. Dat zit zo, we moeten soms hogerop zijn en klimmen dan op een trap(je). Maar we hebben ook nog een andere, heel hoge, verrassing gevonden om met jou te delen.

Hoog

Het is eind maart, een zonnigere maart was er niet eerder volgens de weerman. Dat heeft gevolgen in de natuur, daar konden we op wachten. Vandaar dat we al een deel van onze oude hoogstam fruitbomen in bloei zagen komen. We houden wel ons hart vast, want de weersomslag van deze week heeft ook weer gevolgen. Op de eerste aprildag ligt er sneeuw, wie had dat kunnen denken. Maar we hebben in elk geval de foto’s nog, daarvoor moesten we wel omhoog kijken en op een trapje klimmen.

Dat resulteerde in foto’s van onder andere de prachtige witte kroon van de gele pruim.

Of de bloesem van die andere pruim, de Reine Claude d’Althan.

En de bloesem van suikerpeer en de Clapp’s, die begonnen ook al zo vroeg bloemknoppen te maken.

Hoger

De nestkast voor de torenvalken op de Hillse kade was al even aan vervanging toe, maar storm Franklin heeft nog een handje geholpen. Hij blies hem compleet van de Italiaanse populier af. Andere Jan had vorig jaar al een nieuwe kast gemaakt, precies met afmetingen zoals het hoort. Vorig week moest deze kast opgehangen worden, dat was een klusje voor de Jannen met de hoge ladder.

Hoogst

Ja wat gaat er nou nóg hoger? Wat denk je van een satelliet! Een van onze vrienden van Altenatuur had via Google Maps gezien dat je daarop de contouren van onze bijen- en vlindertuin heel goed zichtbaar zijn, zo leuk! We hebben wat schermafdrukken gemaakt, zodat jij het ook kunt zien.

Wist je dat je op de kleine foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken? 

8 antwoorden op “We zoeken het hogerop”

  1. Ben benieuwd of er nog een beetje fruit aan de bomen komt na deze sneeuw.
    Was die dagpauwoog niet een beetje vroeg? Wel er mooi.

    1. Tja daar zijn wij ook benieuwd naar Ruth. De bloesem zat vanmorgen onder een sneeuwhoedje verstopt 💮❄️
      De dagpauwoog was door de mooie maartmaand tevoorschijn gekomen met veel andere vlinders. Hopelijk overleven ze deze koude dagen 🦋

    2. leuk berichtje, mooi opnames. Ook wat met de satelliet gemaakt is. dus… big brother is watching us.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *