Water

Jeetje wat is het heet, hebben jullie er ook last van? En dan over de droogte maar te zwijgen, want het is zo droog dat de kruiwagens water die Jan ronddeelt even sissen en direct verdwenen zijn in de droge aarde. Ja kruiwagens water, je leest het goed.

Handwerk
De puts
De puts

Sinds kort beschikken we over een pompje op Zuid, wat kan ook gebruikt worden op Noord en in het Bos. Maar Jan houdt toch meer van het ouderwetse handwerk en is daar minstens net zo snel mee klaar zegt hij.  Hij vult de kruiwagen met de puts en sjouwt dan 50 liter tegelijk naar een dorstige boom.
Op Noord gaf Gerrit de appelbomen toch maar even water met het pompje, we hebben gelukkig genoeg in de sloten rondom.  Waterschap Rivierenland vraagt om verstandig te beregenen en dat doen we dus door alleen de bomen gericht, per stuk water te geven in plaats van sproeiers neer te zetten.

Lekker koel

Zijn jullie een beetje opgefrist door al dat water? In het Bos is het sowieso altijd koeler door alle bomen. Veel tuintjes zijn tegenwoordig bestraat en hebben weinig groen, daardoor is er geen natuurlijke schaduw. Kom zelf de waarde van  bomen tijdens een warme zomerdag maar eens ervaren in ons Bos; het scheelt echt ruim 10 graden! Vorig jaar plaatsten we er al eens een artikel over en er zijn natuurlijk ook veel tips wat je moet doen (of juist laten) bij hitte.

Heerlijk in de schaduw
Heerlijk in de schaduw

7 antwoorden op “Water”

  1. Wij onderhouden hier in Hoogland 2 vlindertuintjes die uit dreigen te drogen. Het water in de buurt heeft diepe oeverranden. Wat een goed idee met zo’n puls.

    1. Een puts is echt een ouderwetse waterschep. Je zou ook nog een stap kunnen maken langs de oever. Dat is een klein plateau met treetjes zodat je niet zo ver hoeft te reiken. De stap zie je op het einde van het filmpje nog. Succes met je tuintjes, zo belangrijk al dat groen voor de vlinders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *