Wat gebeurt er op Zuid

Zoals we je al eerder vertelden is er altijd wel werk in en rond het Bos. We willen je graag mee laten kijken hoe het momenteel op Zuid erbij staat. Je zult je verbazen! Niet alleen omdat er zo hard gewerkt is, maar ook om wat er nog bloeit in ons wilde bloemenveld. Onwaarschijnlijk zoveel bloemen er nog zijn. Op een afstand lijken sommige stukken een dooie boel, maar niets is minder waar.

Prachtig nietwaar?! Zelfs klaprozen en zonnebloemen staan ertussen. En we vonden opeens ook een mooie donkerrode inkarnaatklaver, die hadden we nog nooit eerder gezien in het wilde bloemenveld. Daarom zetten we deze mooie klaversoort nu in het zonnetje boven dit artikel

Zag je aan het begin van het filmpje trouwens dat de tegels allemaal gelegd zijn en de figuren kant en klaar? Nu wordt er ingeplant en kun je in het voorjaar het resultaat gaan zien van een jaar hard werken.

Hophof

Ook de hophof is winterklaar gemaakt. Ries heeft alle planten aan de grond afgeknipt en er groeizame paardenmest bijgegooid van zijn eigen paarden. De hophof kan nu ondergronds kracht gaan verzamelen voor hopelijk een hoprijk jaar.

Aanplanten van een haag

Er zijn diverse hagen aangeplant op Zuid, Jan en Cees hebben pas nog een ligusterhaag gezet die je ziet op de 3e foto in het filmpje hieronder.  Het is een scheidingshaag tussen de kruidentuin en de bijen- en vlindertuin. Maar Ries, Jan en Carola zijn ook al even bezig met het aanplanten van een haag met diverse boom- en struiksoorten. De meeste komen uit het Bos waar de zaailingen uitgegraven worden en daarna met wat vruchtbare compost weer geplant worden op Zuid. Hierbij letten ze op welke soorten insecten, vlinders en vogels lokken, want dat is wat we graag willen. Op het filmpje zie je de ‘verhuizing’ van een zwarte els (Alnus glutinosa).

4 antwoorden op “Wat gebeurt er op Zuid”

  1. Het is zo leuk om op deze manier toch betrokken te zijn bij alle ontwikkelingen en wat een prachtige filmpjes en foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *