Wat een winter was dat

Wat een winterweek hebben we achter de rug, zoiets had niemand verwacht. Het lijkt wel of het veel langer was dan een week, heb jij dat ook en heb je ervan genoten? Niet onderuit gegaan of ergens tegenaan gebotst hopelijk? Zoals beloofd geven we nog een laatste blik op een besneeuwd Bos, want wat was het mooi.

Winter in het Bos
Winter in het Bos
Mooie natuur

We zeiden het al eerder, maar de natuur is sterk en blijft ons verrassen. Kijk eens naar de bolletjes en hoe mooi bloeit de winterjasmijn en de Mahonia in de sneeuw, of kijk eens naar de huislook die een mooi besneeuwd rozetje laat zien.

Onvermoeibaar beestje

Afgelopen weekend was de jaarlijkse mollentelling, zo hopen de onderzoekers een beter beeld te krijgen waar in Nederland molshopen te zien zijn en hoeveel hopen een mol kan maken. Nou in het Bos zagen we zelfs in deze barre winterweek de molshopen verschijnen. Daar waren de vogels weer blij mee, die krabden de hopen open op zoek naar insecten of wormpjes.

Sneeuw op Zuid

Jan ging dagelijks de fazanten voeren op Zuid, met zaad en gebroken walnoten heeft hij ze erg blij gemaakt. Door de ijskoude nachten verliezen vogels veel lichaamsvet en dat hebben ze nodig om te kunnen overleven. Verder was het lastig lopen op Zuid, de greppels en sloten waren onzichtbaar geworden door de sneeuw. En er waren prachtige sneeuwduinen, de foto’s daarvan kun je zien in onze fotogalerij. Ook andere sneeuwfoto’s kun je daar vinden trouwens.

Mooi gevormde sneeuwduinen
Mooi gevormde sneeuwduinen

Jan stapte in een onzichtbare greppel en viel pardoes achterover en ik stapte mijn laarzen haast vol. Daarom zijn we niet verder gegaan en laten we jullie een klein stukje Zuid zien.

Warmer

Volgens het weerbericht kan het komend weekend wel 15ºC worden en ziet het Bos er weer compleet anders uit. Dan schieten de bolletjes echt uit de grond en horen we de vogeltjes weer fluiten. Ook hoeven we niet steeds zo hard te stoken om alles ontdooid te houden en geniet iedereen weer van dat ándere fijne gevoel: het voorjaar komt eraan!

Besneeuwd stookhout
Besneeuwd stookhout

10 antwoorden op “Wat een winter was dat”

 1. Zoals we inmiddels van je gewend zijn: opmerkzaam op kleine dingen die toch zo groots zijn, en dat moois hier ook tonen.
  Fijn dat we dit zo kunnen meebeleven.
  In alle seizoenen is er wel wat om van te genieten of naar uit te kijken. Het Duyls Bos is er getuige van.

  1. Dankjewel voor je mooie reactie Korrie. Er is inderdaad altijd veel te zien in het Bos en wij willen jullie daar weer getuige van laten zijn. Fijn om te lezen dat je van de verhalen en beelden geniet.

 2. Prachtige beelden
  Heb er van genoten onder het genot van een kopje thee..
  Wat was het ondanks corona een verbindende week. Waar de meeste mensen zich aan de regels hielden.

  1. Hartelijk dank voor de fijne reactie. Verbindend was de afgelopen week inderdaad en ook schoof Corona een paar plekjes naar beneden omdat het mooie en plezierige overheerste. Nu op naar een mooi voorjaar!

 3. Ja, prachtige plaatjes. Doet me denken aan mijn kinderjaren (en dat is lang geleden) toen het in mijn herinnering altijd wel echt winter was.

  1. Dank voor je compliment Tinus. Toevallig zei ik dat afgelopen week nog tegen mijn dochter. Toen ik kind was schaatste ik op botjes elke winter op ‘t slootje thuis. Met kranten onder mijn kleren en m’n moeder die warme chocolademelk kwam brengen. Mooie herinneringen toch Tinus!

 4. Wat n mooie plaatjes staan hier.
  Wat verlang ik er naar om de tuin te mogen bewandelen.
  Het nieuws via e-mail te volgen geeft me een blij gevoel.

  1. Hartelijk bedankt voor deze reactie. Daaruit blijkt dat we mensen, ondanks deze akelige tijd, toch op afstand een blij gevoel kunnen geven met onze berichtjes uit het Bos. Fijn dat het op deze manier kan! ?

 5. Geweldig, wat een prachtige foto’s en het filmpje; fijn dat we op deze manier mee kunnen blijven genieten van alle seizoenen in het Duyls Bos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *