Wat een jaar

Wat vliegt de tijd. Stichting Duyls Bos bestaat 4 jaar en we hebben dit jaar weer wat van de projecten gerealiseerd die we ons in het begin gesteld hebben. Om een overzichtje te maken van het afgelopen jaar blikten we terug en hebben van elke maand iets in de schijnwerpers gezet. Dat was nog lastig kiezen, maar goed daar gaan we.

Januari, februari, maart

Het ligt al niet meer zo vers in ons geheugen, maar de coronapandemie was op zijn retour en we mochten weer open. Eind januari waren we daar erg blij mee want dan konden onze bezoekers nog van de sneeuwklokjes genieten.  Februari bracht ons iets van geheel andere orde: drie zware stormen op rij met als gevolg heel hoog water! Dudley, Eunice en Franklin zetten het Bos bijna blank en er ging een oude Italiaanse populier om op de Hillse kade. Ook maart stond in het teken van een gevallen boom, alleen deden we het deze keer zelf. Een reus werd geveld, noodzakelijk maar ook best spectaculair om te zien hoe dat gebeurde.

April, mei, juni

Aprilletje zoet, leverde ons op 1 april een witte hoed, weet je het nog? Dat leverde mooie plaatjes op.  De onverwachte winterse verrassing was ook best snel weer verdwenen. In mei gingen we aan de slag met een van onze mooie projecten: het molentje. We hopen er nog eens een echt Altenamolentje van te maken, daarvan is er namelijk niet eentje meer te vinden. Voor nu staat het De Hertogmolentje fier te draaien op Zuid. In juni keken we terug op gezellige open dagen waarop we met trots het nieuwe Boswinkeltje presenteerden. Een winkeltje zoals vroeger, vol met spulletjes van toen. Niet om te verkopen, maar voor een nostalgische terugblik.

Juli, augustus, september

Zomer alweer, het is juli en we hadden Lakenvelder kuikentjes die het geweldig goed deden samen met hun pleegmoeder. De zomer was sowieso groeizaam want in augustus stonden Noord en Zuid er prachtig bij met fruit en bloemen, wat doen onze vrijwilligers toch hun best! September bracht ons weer iets compleet nieuws: het Bos werd decor voor filmopnames van ‘De swarte krie van de Deelen’, een korte fantasyfilm met als thema rouwverwerking.

Oktober, november, december

In oktober hielden we onze jaarlijkse vriendendag en bakten brood. Ben jij al vriend van het Bos? Vanaf €10,= per jaar steun je ons al en elk jaar bedenken we iets voor onze vrienden. In november zijn we gestart met weer een ander project: de ecologische sloten. Het wordt mooi en een grote verbetering voor de flora en fauna. Tot slot december, toen stond opeens de Sint aan de poort op zoek naar zijn paard Ozosnel. Echt waar, we maken hier de bijzonderste dingen mee! Dus we kijken uit naar een mooi nieuw jaar gevuld met weer bijzondere dingen en dat wensen we jou ook toe. Blijf je ons volgen?

 

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

8 antwoorden op “Wat een jaar”

    1. Wat een mooi compliment Wulf. Dat is precies wat we proberen te doen, het kleine eren om beter bestand te zijn tegen de teleurstellingen van het grote. Goede jaarwisseling ⏳️

  1. Geweldig mooi; je hebt weer Geweldig mooi jaaroverzicht gemaakt met prachtige tekst hoor!
    Fijne jaarwisseling en op naar 2023!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *