Wandeling met een verrassing

Heb je zin in een kleine Boswandeling op deze zondagmorgen? We nemen je (virtueel) mee op een sluiproute. Bij het kleine bruggetje kijken we naar links en……. een verrassing: onze buizerd. Je moet zelf even ‘meelopen’ om hem te zien. Luister ondertussen naar de achtergrondmuziek die deze keer uitsluitend op het conto van de gevederde bosbewoners geschreven kan worden. Helaas hoor je soms ook wat verkeer wat op de Duijlweg rijdt, maar daar is niets aan te doen.

De buizerd

Bij het Bos woont een buizerd die altijd in de buurt te vinden is, hij zit graag op een paal of hek op de uitkijk. De huisbuizerd van het Bos heeft veel wit en is voor ons gemakkelijk herkenbaar als ‘die van ons’. Het is zelfs zo dat Jan hem al meerdere keren heeft kunnen benaderen en haast aan kon raken. Zo erg voelt deze roofvogel zich op zijn gemak in het Bos. Bijzonder hè!

De buizerd is de bekendste en meest voorkomende roofvogel in Nederland die verschillende kleuren kan hebben. Hij overwintert in hetzelfde gebied  als waar hij broedt en jaagt in open land, maar nestelt graag in bosranden. Hij eet onder andere muizen, kikkers en kleine vogels en dat vindt hij bij het Bos allemaal.

De buizerd op een paaltje bij de hophof
De buizerd op een paaltje bij de hophof

Fijne wandeling…. en je bent ook in het echt weer van harte welkom!

4 antwoorden op “Wandeling met een verrassing”

  1. Wat een mooie wandeling, het is weer een kadootje.
    Bedankt!
    Groeten en nog een fijne zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *