Wandeling met de wethouder

Vandaag nemen we je graag mee op een kleine wandeling door een herfstige (moes)tuin in het Bos. Ook wethouder Paula Jorritsma liep met ons mee donderdag 10 oktober, zij noemt het later in haar Twitterbericht een pareltje en heeft beloofd zeker nog eens terug te komen.

Wij als Stichting Duyls Bos hebben financiën nodig om onze projecten te kunnen realiseren en om te onderhouden wat we al hebben. Daar vragen we onder andere aan de gemeente Altena subsidie voor, juist daarom is het van belang dat de mensen op het gemeentehuis weten wat het Duyls Bos is en wat we doen. Want zoals heel veel mensen voor haar, kwam ook de wethouder voor het eerst in het Bos en wist niet hoeveel moois het te bieden heeft.

In alle seizoenen is het Bos prachtig, ook nu de bladeren verkleuren en de tamme kastanjes (die met de kleine vruchten erin, ze komen het eerst voorbij in het filmpje) en de paardenkastanjes (de grote glimmende) vallen. Paddenstoelen staan er in soorten, kleuren en maten en de tabaksplant (Nicotiana tabacum) en de herfstanemoon (Anemone hupehensis) staan gewoon nog te bloeien en trekken nog insecten aan.

Wil je ons Bos zelf komen bekijken? Als de poort aan de Duijlweg openstaat en het bord Veldkapel er staat, dan zijn er mensen en ben je welkom. Graag tot ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *