Voorjaarsgevoel

Hebben jullie dat nou ook, dat je zo’n voorjaarsgevoel krijgt nu de zon wat vaker schijnt en het opgehouden is met regenen? Wij wel in elk geval, we willen je graag meenemen om te laten zien wat er nu allemaal bloeit. En…. we hebben weer een ooi met lammetjes van boer Martin.

Wat bloeit er allemaal

De regen heeft op mensen een negatiever effect dan op de planten in het Bos. Door de vele bomen is het in het Bos nooit zo drassig (in tegenstelling tot Noord) en staat er nu weer van alles in bloei. We zijn druk aan het snoeien, de wilgen en de fruitbomen, maar daarover volgende week meer. Na al de modderige taferelen van de boomfeestdag wilden we jullie nu wat fleurigs voorschotelen. Er bloeit al van alles, het voorjaar barst los met zonnige dagen en blauwe luchten. Geniet je even mee?

Weer lammetjes

Elk jaar brengt boer Martin in het voorjaar weer leenschapen naar het Bos. Deze keer een moeder die hier voor het eerst is met lammetjes, een rammetje en een ooitje. Ze zijn nu bijna 4 weken en waren bij de boer al in de wei geweest, dus waren ze ‘buiten spelen’ al gewend.

Onze nieuwe leenschapen
Onze nieuwe leenschapen

Ze blijven natuurlijk nog graag dicht bij mama, maar zijn niet echt angstig, dat is wel fijn. Ook de moeder is al gewend en zodra ze Jan ziet blijft ze die volgen. Niet zo gek natuurlijk, die geeft haar hooi, water en brokjes. En slim dat ze is! Om materiaal voor het filmpje te schieten was jullie fotograaf in het weitje gegaan. Ze kwam wel met haar kinderen dichterbij, maar bleef op veilige afstand staan. Zodra ik weer aan de andere kant van het gaas was, kwam ze direct naar me toe en duwde haar snuit tegen de camera aan. Wat zijn ze lief hè die lammetjes, die met het meeste wit is het ooitje, die heeft ook een iets smaller koppie. Ze geven je echt een voorjaarsgevoel!

 

Wist je dat we om de dag iets op onze social media zetten van wat we tegenkomen in het Bos? De updates kun je vinden onder het tabblad Foto’s of volg ons op FacebookInstagram of X (Twitter) en blijf helemaal op de hoogte!

4 antwoorden op “Voorjaarsgevoel”

  1. Wat prachtig dat jullie ons zo laten meegenieten!
    Elke week weer een nieuwe verrassing.
    Dankjewel!

  2. Hartelijk dank voor de zeer mooie filmpjes met beelden!
    Vooral de moeder met haar schaapjes mooi weergegeven!
    Bekeken in de zon op Gran Canaria!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *