Vlinders

Zodra de zon zich een beetje laat zien zijn ze er: vlinders. In allerlei soorten fladderen ze rond, vooral op Zuid in de bijen- en vlindertuin.

Drukke boel

Als je op Zuid even bij de vlinderstruiken gaat staan als het zonnetje schijnt, zie je talloze vlinders. Onlangs bleek dat er zelfs een soort bij zat dat voor 98% uitgestorven en in Altena ook vrij zeldzaam is: de Argusvlinder. We hebben hem op advies van een van onze lezers ook aangemeld bij Waarneming.nl. In een artikel met filmpje van een paar weken geleden zie je hem samen met andere vlinders rondfladderen.

Vlinders op de buddleia
Vlinders op de buddleia

Maar ook naar de ‘gewone’ soorten kijken verveelt ons niet. Dat gefladder van bloem naar bloem, dan vergeet je alles om je heen toch? Ga er maar even voor zitten en kijk met ons mee.

Kriebels

Toen we in de bijen- en vlindertuin liepen, viel ons opeens een gevlekte klaproos op. Oh nee, het zijn geen vlekken, het beweegt….  wat zijn dat voor ieniemienie beestjes? Het slangenkruid wat ernaast staat zit er ook vol mee. Zo ver we het uitgezocht konden krijgen lijken het een soort vliegende mieren te zijn. Maar we kregen er wel de kriebels van!

7 antwoorden op “Vlinders”

 1. Hoi , hoi. Mag ik jullie er op wijzen dat de foto v d vlinder moet zijn “Gehakkelde aurelia “? Ipv Argusvlinder.
  Zoek het even op op Google.
  Verder moest ik wel lachen om de vele vliegende mieren. Ik neem aan dat ze nu wel weg zijn?
  Hartelijke gr.

  Irene de Graaff.

 2. Even niet over die prachtige vlinder Agnes, maar de vraag of je antwoord hebt gekregen over je vraag in het AD over dat apparaat of werktuig. Weet je al wat het is? Ik vermoed of een oud boerenwerktuig of Biesboschapparaat.
  Groet, Tinus.

  1. Nou dat is nog niet zo eenvoudig als het lijkt Tinus. Meer dan 90 mails met zeer uiteenlopende reacties. Jan is nog aan het schiften en uitpluizen wat het nu uiteindelijk zal kunnen zijn. Wat is trouwens een Biesbosch apparaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *