Virtueel struinen

Corona heeft de wereld stevig in haar greep, de lockdown duurt voort, de regels worden aangescherpt. Alles voor het goede doel, want iedereen wil tenslotte uiteindelijk weer onbelemmerd zijn gang kunnen gaan. Wat wij hierin voor je kunnen en willen doen, is je in elk artikel even meenemen in het wel en wee van het Bos.

Wij zijn momenteel gesloten voor publiek, maar willen je wel betrokken houden. Daarom deze keer een kleine struintocht, zodat jij, zonder dat je modderschoenen krijgt, toch virtueel mee op pad kunt. En als bonus zie je in het filmpje de allereerste sneeuwklokjes!

Doorkijkje
Doorkijkje
Struinen langs de plas

Je kon in een vorig artikel al lezen dat Jan druk bezig was met het knotten/afzetten van de wilgen in het griendje. Hij heeft nu ook het rijtje wilgen langs die plas klaar. Dus gaan we een stukje lopen en laten we je meekijken. Luister eens goed, je hoort de wind, maar ook de vogels op deze zonnige ochtend in januari.

Moeder natuur houdt zich niet aan lockdown of beperkingen. Die gaat al eeuwenlang haar gang en laat ons telkens weer verbaasd staan.

Moestuin

Je kon eerder ook al lezen van alle toepassingen waarvoor het wilgenhout wordt gebruikt. De bosjes rijshout liggen al te wachten tot de erwten in de moestuin gezet kunnen worden.

De moestuin is als wel netjes omgespit. Links zie je nog net het hekwerk wat Jan en Jenny geplaatst hadden om de boerenkool te beschermen. Die plantjes werden nogal aangevreten toen ze net gepoot waren. Deze week heeft Jenny  de restanten dan toch maar mee naar huis genomen, omdat er een waar slagveld was aangericht: alles afgevreten. En de dader? Onbekend en ongezien vertrokken.

Moestuin ligt er netjes bij
Moestuin ligt er netjes bij

In het Bos doen Jan en Jenny ook aan teeltwisseling, om uitputting van de grond te voorkomen. Jan maakt daar elk jaar weer een tekening voor in de winter. Die voor komend jaar is net klaar en ziet er zo uit.

Beplantingsplan moestuin 2021
Beplantingsplan moestuin 2021

4 antwoorden op “Virtueel struinen”

  1. Leuk filmpje.

    Wat is die Jan op zijn oude dag toch nog een harde werker.
    Als de boerenkool door slakken is opgevreten/aangetast: Jan en Jenny zullen dat denk ik niet doen, maar zelf gebruik ik wat slakkenkorrels, maar tegenwoordig ook wel eierschalen rond het plantje en (denne)naalden van de kerstboom.

    Tinus

    1. Dankjewel voor je compliment Tinus. Jan is echt onvermoeibaar, oude dag en rustig aan komt niet in zijn hoofd op ? En nee het waren geen slakken in de boerenkool, in 1 nacht was alles afgevreten. Dat kan door reeën zijn of een haas, we vermoeden sterk het laatste. Jouw tip van dennennaalden tegen de slakken is wel een hele goeie, die kenden we nog niet. Die gaan we onthouden hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *