Verdrietig nieuws

We vertellen je altijd van alles over het Bos, houden je van het wel en wee op de hoogte. Maar deze keer is het echt heel verdrietig nieuws wat we je brengen.

In memoriam Jenny van Mersbergen
In memoriam Jenny van Mersbergen

In de nacht van zondag op maandag is Jenny plotseling overleden. Jenny, de vrouw van Jan, zijn maatje, zijn alles. Al 54 jaar waren ze getrouwd en al 45 jaar gingen ze samen naar het Bos en bouwden dat uit tot een paradijsje. Haar tuinen in het Bos waren haar ding, de schaduwtuin, de rotstuin, de wilde bloemen tuin, de tuin bij de devotiehoek, ze was er zo graag in bezig. Maar ook dat praatje aan de koffietafel buiten of even pauzeren met een boek in het zonnetje, we zien haar zo nog in onze gedachten. Het Bos en de mensen die er werken gaan haar missen, maar Jan en hun tweelingzoons Jan en Dick met hun gezinnen nog veel meer. Zij wilden graag dat jullie de kaart ook zouden zien.

Je medeleven betuigen kan als reactie hieronder, maar vanzelfsprekend ook met een persoonlijk kaartje aan de familie: van Hogendorpstraat 30, 4286 BK Almkerk.

Je kunt op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken

52 antwoorden op “Verdrietig nieuws”

 1. Zo wat een intens verdrietig nieuws, het overlijden van Jenny , en zo plotseling !

  Wensen Jan, en verdere familie heel veel sterkte toe met dit plotselinge overlijden, en ook wat ze heeft betekend voor het bos.

 2. Gister kreeg een bericht, dat ze was overleden
  Heb heel wat tranen gelaten, was zo
  geschrokken
  er van , die lievert wat zal ik ze missen..😪
  Wat een gemis voor Jan en de kinderen..ik wens ze heel veel sterkte…

 3. Wat ontzettend verdrietig. Jan en de zoons van harte gecondoleerd en veel sterkte gewenst. Een bezoekje aan het bos zal nooit meer hetzelfde zijn.

 4. Iets trok me vandaag naar jullie site.. helaas verdrietig nieuws. Jullie herinneringen zullen voortleven in het mooie Duyls bos.
  Ik wens jullie veel sterkte. Gr. Mirjam

 5. Wat een triest nieuws. Ik ken Jan al sinds 1971 als collega bij de gemeente Werkendam. Heel veel sterkte voor Jan, zijn zonen en verdere familie.

 6. Kort is het leven van een mens, ze is als een bloem in het gras. Een windvlaag en ze is niet meer (Psalm 103). Ik wens Jan en de kinderen veel sterkte om dit verdriet te dragen

 7. Wat een droevig nieuws. Jenny was het hart van Het Bos. Jan en de familie heel veel sterkte gewenst. Als ik Het Bos weer bezoek zal Jenny daar nog altijd zijn in mijn herinneringen.

  “Ga nu maar liggen liefste in de tuin,
  de lege plekken in het hoge gras, ik heb
  altijd gewild dat ik dat was, een lege
  plek voor iemand, om te blijven.”

  -Rutger Kopland-

 8. Gecondoleerd Jan, Dick en Jan en de verdere familie.

  Mariëlle en Francisca Roza (dochters van Goof en Elly Roza)

 9. Dit is inderdaad erg verdrietig nieuws. Bij ieder bezoek zal ik in gedachten haar bezig zien in het Bos. Ik bied Jan, Jan jr. en Dick mijn gevoelens van deelneming aan, wat ik door mijn conditie niet in persoon kan doen.

 10. Dat is heel verdrietig. Ik word er zelf ook verdrietig van. Maar natuurlijk voor Jan en de tweeling een enorm groot gemis. Ze zal inderdaad altijd daar in die tuinen te vinden zijn, je herkent haar hand. Heel veel sterkte allemaal.

 11. Beste Jan en familie.
  Ik schrik van dit bericht. Gecondoleerd Jan en zonen en heel veel sterkte de komende tijd.

 12. Wat een verdrietig nieuws. Onze gedachten zijn bij Jan en de kinderen.
  Met respect en bewondering denken we aan Jenny, aan haar nimmer aflatende inzet voor jullie prachtige Duyls Bos.
  Sterkte in deze moeilijke periode voor jullie allemaal.

 13. Wat verdrietig om zo plotseling afscheid te moeten nemen van Jenny. Jenny en Jan waren beiden zo onlosmakelijk verbonden aan het Duyls bos. Ik kan me ook geen bezoek aan het Duyls bos herinneren waarbij Jenny niet aanwezig was. Het Duyls bos zal niet meer hetzelfde zijn.
  Heel veel sterkte voor Jan, Dick en Madelinde, Jan en Kim, Rijs, Silve, Teun. En ook allen die zo nauw betrokken zijn bij Jan en Jenny.

 14. Kort geleden was ik met mijn vriendin Elly voor het eerst in Duyl’s bos en ontmoette o.a. Jan en Jenny. Met Jenny gepraat en aan het einde tot een andere keer gezegd, want het Duyl’s bos is waard om vaker te bezoeken.
  Nu is Jenny er niet meer. Jan, kinderen en kleinkinderen gecondoleerd en sterkte gewenst.
  Ook voor alle vrijwilligers mijn condoleances en sterkte gewenst.

  1. Inderdaad zeggen we gedachtenloos ‘tot de volgende keer’, dit kon niemand vermoeden Kuny. Wanneer je in het voorjaar komt kun je van de tuinen van Jenny genieten en haar gedenken.

 15. Verdrietig nieuws vind ik dit. Ik ben er wat ontdaan van.
  Mijn gedachten gaan naar Jan en hun zoons
  Van harte gecondoleerd met het verlies van Jenny.
  Sterkte gewenst voor de komende tijd.

 16. Het Duyls Bos was vaak, door de jaren, een rustpunt voor mij, als ik naar Dussen en verder bromde, of terug- en zag dat het hek naar de oprijlaan open stond. Jenny en Jan lieten mij dan zien waar ze mee bezig waren of namen ook even rust en maakten een babbeltje.
  Het lukte mij niet te komen condoleren. Hierbij druk ik nog mijn medeleven uit met Jan en gezins- en familieleden en ook met Agnes en de mensen nauw betrokken bij het Duylse Bos.

 17. 21 oktober vriendendag. We spraken met Jenny over pizza’s en gezondheid. En nu – zo korte tijd later – Jenny is niet meer bij ons. Het zal thuis stil zijn. Elk ogenblik kan ze binnenkomen, denk je. Niet meer. 13 november. Ik zal de dag niet vergeten. Het is mijn verjaardag. Maar ook de laatste dag van Jenny’s leven. In de tuin van het Duyls Bos leeft ze verder in onze herinnering.

  1. De vriendendag ja, gezellige praatjes met de bezoekers, daar hield ze van. Het is voor ons fijn te weten dat die vele bezoekers haar niet vergeten. Door haar tuinen blijft ze ook aanwezig in het Bos. Dankjewel voor jullie medeleven Age en Adri.

 18. Wat een verdrietig nieuws.
  Heel veel sterkte voor Jan , kinderen en kleinkinderen om dit verlies te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *