Tipje van de lente

Ondanks de Corona-crisis gaat de natuur onverdroten verder. Het is stralend weer deze dagen, volgens de weerman scheen de zon sinds 1933 nooit zoveel als dit jaar in maart. Dat heeft effecten op de natuur, alles is vroeger deze lente.

Ook de insecten komen weer tevoorschijn én de vlinders. Vandaag zagen we het oranjetipje (Anthocharis cardamines) in het Bos en bleef het lang genoeg zitten om vast te leggen voor jullie. Zie jij hem op de eerste foto al zitten?

Volgens de Vlinderstichting is het een voorjaarsvlinder die we vooral zien rond Koningsdag…. en ja dat is over ruim 3 weken pas! Voor deze dagvlinder is genoeg voedsel te vinden in het Bos, kijk maar eens wat er al bloeit. Deze keer een collage gemaakt van alle paarse bloemen, zoals je ziet zijn dat er op deze 1e april al heel veel!

4 antwoorden op “Tipje van de lente”

  1. Mooie bloemen.Het geeft me een goed gevoel de lente te zien voortschrijden.
    Zo’n zegen zelf een omsloten wild tuintje te hebben waar ik elke dag een uurtje heen en weer mag wandelen (‘loopmeditatie’…). Geen paars nog; veel groen en veel geel (speenkruid) en inmiddels al drie paardenbloemen.

    1. Ja de lente gaat gewoon zijn gang Cornelis, dat brengt nog vreugde hoe klein je tuintje ook mag zijn. Ook op paardebloemen komen insecten af, dus wie weet wat er langs komt. Zoek je rust en blijf gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *