Schaapjes kijken

Omdat het RIVM-advies deze dagen is om thuis te blijven, willen we jullie ietsje vaker een update geven van het wel en wee in het Bos zonder dat jullie er op uit hoeven. Deze keer een filmpje van de schapen, die hartstikke nieuwsgierig zijn.  Schapen zijn ook erg slim, want zodra ze Jan of Jenny ziet begint moeder schaap al te roepen, die mensen zorgen voor verse aanvoer van gras en/of brokken, die kent ze op een prikje! Ze kan zelfs klokkijken want ‘s middags begint ze al ruim voor tijd te blaten om haar brokken.

Joehoe etenstijd!?

Niet zo slim was het kleinste rammetje; die was blijkbaar (ondernemend als kleine jongetjes kunnen zijn) door de sloot naar Noord gebanjerd en wist toen niet meer terug te komen. We weten niet hoe lang hij daar in z’n eentje gelopen heeft, maar op een gegeven moment toen Jenny aan kwam fietsen zag ze hem staan mekkeren voor de poort van de brug tussen Noord en het Bos.
Hij zag zwart van de bagger, dat kun je nog een klein beetje zien, hij is op een van de laatste foto’s in het filmpje lichtgrijs in plaats van wolwit. Het boefje heeft er niets van overgehouden en hopelijk heeft hij ervan geleerd en een preek van moeder schaap gekregen.

Vanuit het Bos sturen we je een groene groet en denk erom: blijf thuis, blijf gezond! Als we dat met z’n allen doen, worden we het Corona-virus de baas en kan iedereen straks weer onbekommerd genieten van buiten zijn. Tot dan brengen wij het buiten-zijn bij jou binnen!

2 antwoorden op “Schaapjes kijken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *