Samenleving en werk in uitvoering

Bij werk in uitvoering kun je je vast iets voorstellen in het Bos, maar samenleving? Dat laatste is iets verrassends wat we zagen op de Hillse kade en het eerste betreft onder andere een nieuw hek.

Na de storm

Storm, welke storm… nee hoor je hebt niets gemist. Die storm was Eunice, vorig voorjaar op 18 februari. Die velde een populier langs de Duijlweg en en daardoor werd ons hek naar Zuid gesloopt. De boom was eigendom van gemeente Altena, dus voor hen was ook het herstel van de schade. Dat heeft even geduurd en het vervelende was, dat intussen mensen vonden dat ze daar bijvoorbeeld wel hun hond mochten uitlaten want het was toch vrij toegankelijk. Een paar weken geleden is het hek geplaatst door BV Koek en is de toegang duidelijk zichtbaar gesloten en ziet het er weer netjes uit.

Samenleving

We liepen op de Hillse kade waar enige tijd geleden een aantal wilgen is geknot. Op een daarvan zagen we een bijzondere samenleving, mooi om te zien. De term daarvoor is symbiose, de omschrijving daarvan is als volgt: het langdurig samenleven van twee of meer organismen van verschillende soorten, waarbij de samenleving voor ten minste een van de organismen gunstig, of zelfs noodzakelijk is. In het filmpje zie je wat we zagen groeien in en op de knotwilg.

Open dagen

Waarvoor nog werk in uitvoering gaande is, zijn onze open dagen. Heb je ze al genoteerd in je agenda? Het Pinksterweekeinde is het weer zover, 27, 28 en 29 mei zijn we tussen 10 en 16 uur geopend en wordt alles uit de kast gehaald. Het thema is deze keer ‘de gemoedelijke jaren ’50 en ’60’ en dat omvat alles van levensstijl, muziek, kleding, gebruiksvoorwerpen enzovoort. We  laten je een sneak preview zien hieronder, word je al nieuwsgierig?

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

2 antwoorden op “Samenleving en werk in uitvoering”

  1. Mogguh , wat een leuk stukje om te lezen. En wat ben ik blij dat ik het bos weet te vinden. Graag zie ik jullie terug op
    de open dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *