Planten poten

Het was afgelopen week best een paar dagen heerlijk weer om buiten bezig te zijn. Ben je ook al in de tuin bezig geweest en heb je al iets geplant? In het Bos is Jenny bezig in de moestuin en Ries bij de hophof.

Moestuin

Wij hebben een platte bak met een ruit erop, ook wel plat glas of een broeibak genoemd. Dat werkt in een kleinere moestuin perfect om je gewassen te beschermen tegen nachtvorst én opvretertjes. Andere Jan heeft afgelopen winter een nieuwe bak gemaakt omdat het hout van de oude slecht geworden was.

Jenny zet er elk jaar al vroeg sla in en afgelopen week pootte zij de bak vol. De plantjes had ze gekocht met perskluitjes die al een nachtje in een bakje water hadden gestaan, dus lekker volgezogen. Overdag staat het raam op een kier met een stokje eronder, ‘s nachts zit het lekker dicht en blijft de warmte van overdag binnen.

Hophof

We hebben wat van de paardenmest opzij gekrabd in onze hophof en ja hoor, de hopplanten lopen ook al uit. Omdat er eentje dood gegaan was, hebben we van Hop van Altena een paar nieuwe Perlé hopplanten gekregen. Deze heeft Ries afgelopen week geplant. We hebben ook bericht gekregen dat we te zijner tijd nog nieuwe palen krijgen, omdat de essenstaken toch minder lang meegaan dan vooraf gehoopt. Voor nu kunnen ze nog blijven staan, we gaan voor een goed hopjaar dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *