Pittige vriendendag en filmnieuws

Elk jaar bedenken we iets voor diegenen die ons dat jaar financieel ondersteund hebben en nodigen ze dan uit voor onze vriendendag. Daarnaast hebben we groot nieuws over de filmvertoning van de Swarte Krie, waarvan een deel in het Bos opgenomen is!

Vriendendag

Om het nog maar eens te benadrukken: vrienden zijn belangrijk voor het Bos! Wij zijn namelijk een stichting zonder winstoogmerk en bestaan van giften van mensen die we onze vrienden noemen. Dit jaar was de jaarlijkse vriendendag op 21 oktober en we hadden onze vrienden uitgenodigd voor gezelligheid en een drankje met een warm hapje uit de oven van het bakhuis. Daar bakte Gerrit pizza\s die gretig aftrek hadden. We hadden Irene uitgenodigd om een workshop sambal maken te geven van onze zelf gekweekte pepers op Noord. Gelukkig waren er nog voldoende rijpe exemplaren over nadat er tot 2 maal toe stiekem geoogst is door onbekenden. Daar kun je toch met je verstand niet bij, dat iemand dat doet!

Sylvia hielp Irene met de voorbereidingen. De sambal maakte Irene met vijzel en stamper waarin de van pitjes ontdane pepers, samen met olie, ui, tomaat, trassi, zout en geraspte knoflook werden gekneusd. Het vormde een mooie brij die best pittig bleek. De vrienden mochten een potje meenemen als ze wilden.

Vriend worden

Ben je nog geen vriend, maar wil je dat wel worden? Je bent al vriend vanaf €10,= per kalenderjaar. Zoals we al vertelden hierboven zijn we compleet afhankelijk van giften, subsidies en donaties. We zijn heel blij met elke euro die binnenkomt. We hebben nog een mededeling van Liana, die de ledenadministratie doet. Zij krijgt weleens giften binnen die direct op de rekening gestort zijn, maar zonder emailadres en postcode in de vermelding. Dan is zo iemand onvindbaar voor haar en dat vindt ze jammer omdat er altijd een bedankje volgt op een donatie.

Filmnieuws

Vorig jaar is een deel van de speelfilm ‘De Swarte Krie van de Deelen’ in het Bos opgenomen. Ook bij ons zou hij vertoond gaan worden en 11 november is het zover! Samen met Jongerenwerk Altena organiseren wij een bijzonder evenement met een bijzondere film die intussen is genomineerd voor het Nederlands Filmfestival en onderdeel is van het Cinekidsfestival. Hij wordt uitsluitend zaterdagmiddag 11 november vertoond in Altena voor iedereen vanaf 6 jaar. Rondom het thema van de film wordt ook een speur-, ontdek- en puzzeltocht georganiseerd en is er na de film een Meet & Greet met de Swarte Krie. Het wordt een leerzame middag vol gezelligheid en creativiteit waarbij we ook zorgen voor wat te drinken en iets lekkers. Meer informatie en gratis aanmelden kan via deze link en vol = vol.

Over de Film

Het verhaal in het kort: terwijl de volwassenen druk bezig zijn de uitvaart van haar oma voor te bereiden, is Dieke met belangrijkere zaken bezig: het beschermen van poppen tegen de mythische Swarte Krie van de Deelen. Gewapend met niets meer dan haar fantasie en een koekenpan.

De Swarte Krie van De Deelen vertelt het verhaal van de kleine Dieke die door haar fantasie de dood van haar oma een plekje geeft. Hoewel rouwverwerking een duidelijk thema is, is dit verhaal geschreven als een pleidooi voor de fantasie en om kinderen de tijd te geven zich te laten ontwikkelen in hun eigen tempo.

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

En wist je dat we om de dag iets op onze social media zetten van wat we tegenkomen in het Bos? De updates kun je vinden onder het tabblad Foto’s of volg ons op FacebookInstagram of X (Twitter) en blijf helemaal op de hoogte!

2 antwoorden op “Pittige vriendendag en filmnieuws”

  1. Beste mensen,
    Leuk om te vernemen van de vele activiteiten, ook van de natuur en in de donker wordende dagen. Ik heb de rode pepers niet gestolen want ik vind ze veel te heet. Maar in een mengsel als sambal is het proberen waard.
    Met dank en groet,
    Cornelis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *