Pasen

Dit jaar is voor het eerst sinds twee jaar weer een gevoel van vrijheid met Pasen. We mogen weer kiezen wat we gaan doen, we zijn overal welkom. Onze lijdenstijd in verband met Corona is, voor nu, voorbij. Pasen staat voor het lijden van Jezus en Zijn opstanding, maar het verhaal had de afgelopen jaren veel raakvlakken met dat van de hele wereldbevolking.

Gebroken hartjes
Gebroken hartjes

Nu Corona wat naar de achtergrond verdwijnt, vergeten we niet hoeveel mensen er grote verliezen geleden hebben op persoonlijk of zakelijk gebied. En wanneer we schrijven dat het ons best weer goed gaat, dan kunnen we er niet omheen om aan de oorlog in Oekraïne te denken. Voor de mensen daar is er nog geen licht om naar uit te kijken, er heerst angst en verdriet.

De kruismuur
De kruismuur
Lichtpuntjes

Voor ons in het Bos zorgt de natuur voor kleine lichtpuntjes en met elkaar kunnen we daardoor vooruit kijken. Het gebroken hartje (Dicentra) bloeit, maar ook de Kaukasische vergeet-mij-niet (Brunnera) en de vroege kers op de Hillse kade.

Bezinning in vrijheid

Wij wensen iedereen fijne Paasdagen toe, met de vrijheid om te kiezen wat je gaat doen en wie je bezoekt. Het vergeet-me-nietje is om te herinneren: mensen, gebeurtenissen, gemis, ziekte en oorlog. Met de wens dat alles goed komt….. daarvoor branden we een kaarsje in de Mariakapel.

Kaukasisch vergeet-me-nietje
Kaukasisch vergeet-me-nietje
En dan nog even over de snuffelmarkt

De snuffelmarkt van afgelopen zaterdag was echt een succes. Door omstandigheden is het maken van een filmpje niet gelukt, dus deze keer alleen een kort stukje daarover. Het weer was fantastisch, het was gezellig druk en we hebben een mooi bedrag binnengehaald. Dankzij jullie bezoekjes en aankopen is dat € 567,50 geworden. Dankjewel! 

4 antwoorden op “Pasen”

  1. Wat was het een heerlijke zonnige snuffelmarkt.. ik heb genoten van alles wat groeid en bloeit en de gezellige drukte..
    Fijne paasdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *