Open dagen 2024

Het Pinksterweekeind is aangebroken en dat betekent dat onze open dagen van start zijn gegaan. We hopen je te mogen verwelkomen, we hebben ons best gedaan om je een fijne beleving te kunnen geven.

Kon je ook?

Zoals je vorige week al kon lezen, is er genoeg te zien in het Bos. Maar naast de dingen die je altijd wel kunt bekijken, hebben we deze keer bijvoorbeeld ook een presentatie van de geschiedenis van het Bos. Heel leuk om de foto’s te bekijken vanaf 1977 en dan om je heen te kijken hoe het er nu bijligt. Ook kun je naar de kruiden-, bijen- en vlindertuin op Zuid lopen, daar begint al het een en ander te bloeien. Verder hebben we op Noord het Bloesembos, nog jong, maar een heel ander aanzicht dan toen het aangeplant werd eind februari. Al met al is het Bos op z’n Pinksterbest zullen we maar zeggen. Er is hard voor gewerkt door onze vrijwilligers!

En nog wat extra’s

We hebben het net over ons Bloesembos, dat werd ook wel voedselbos genoemd. Wij noemen het liever niet zo, om verwarring te voorkomen. Maar…. er groeien genoeg eetbare zaken in het Bos. In de artikelen en posts op sociale media vertellen we daar regelmatig over. Afhankelijk van het seizoen vind je er appels, peren, rode bessen, kersen, bramen, frambozen en noten. Maar ook bloesems om bijvoorbeeld siroop van te maken en honing van onze bijen. Van de kruiden in onze kruidentuin en van veel soorten bloemen en planten kun je thee zetten. Momenteel experimenteren we met Duyls Bos thee! Misschien kun je die al proeven tijdens de open dagen.

In Altena kun je veel streekproducten vinden in stalletjes en kraampjes langs de weg. Een kleine selectie hiervan staat tijdens de open dagen in het Bos met onder andere onbespoten groenten, aardbeien, heerlijk Altenasap, siroop en meer, dus neem je portemonnee mee. Verdeeld over de open dagen zijn aanwezig: Jammelien’s Winkeltje, De EnghoeveZorgboerderij Den Hill, Boerderijverkoop Lekker Gezond en de paraplu waar veel van deze lokale voedselaanbieders onder hangen: Fietsen voor mijn Eten Altena.

Alle benodigde info rond de open dagen is hier te vinden. De hondsroos bij de poort aan de Duijlweg verwelkomt je alvast met mooie bloesem.

Let op: vanaf dit seizoen zijn we 1 dag minder geopend. De openingstijden zijn nu vrijdag t/m/ zondag tussen 11 en 16 uur.

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

En wist je dat we om de dag iets op onze social media zetten van wat we tegenkomen in het Bos? De updates kun je vinden onder het tabblad Foto’s of volg ons op FacebookInstagram of X (Twitter) en blijf helemaal op de hoogte!

2 antwoorden op “Open dagen 2024”

  1. Geweldig genoeg te zien, doch helaas te druk gehad om te genieten daar;
    Hopelijk binnenkort tot ziens!
    Groetjes Nelly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *