Ook in het Bos is de lente begonnen

Op 20 maart is de meteorologische lente begonnen en je ziet buiten in de natuur duidelijk de tekenen ervan. Bomen lopen uit en bloembollen komen boven de grond. De sneeuwklokjes zijn weer uitgebloeid, maar bijvoorbeeld narcissen staan nu te stralen.

Voorjaarsplaatjes

Daarom denken we dat we jullie wel een plezier doen met zomaar wat lenteplaatjes uit het Bos. Afgelopen zaterdag was het prachtig weer, de zon scheen en dat geeft direct een blij voorjaarsgevoel. Dat bezorgen we nu online bij je thuis!

Ook altijd werk aan de winkel

We hebben het al vaak verteld, maar er is echt altijd werk aan de winkel in het Bos, zeker in de lente. Snoeien, verpoten, composteren, beesten verzorgen, hout verwerken en ga zo maar door. Weet je trouwens wat composteren is en waar het voor dient?

Wij leggen elk jaar een nieuwe composthoop aan, de oude mag 2 jaar blijven liggen en door de beestjes die erin zitten wordt dat mooie compost om de grond mee te verrijken. Dat doet Jan bijvoorbeeld deze keer ook op het kleinste weitje van de schapen. Dat was wat schraal geworden en hij strooit er de compost overheen voordat het gaat regenen. De regen zorgt dat het in de grond opgenomen wordt, zodat er straks meer gras gaat groeien.

Om je een indruk te geven waar we nu mee bezig zijn geweest, willen we je graag een kleine greep uit de klussen laten zien.

4 antwoorden op “Ook in het Bos is de lente begonnen”

  1. Prachtige foto’s en een mooi filmpje Agnes, volgens mij ga jij op je buik liggen om de bloemen te fotograferen .

    1. Dankjewel voor je compliment Lena. Nou op m’n buik haha dat nog net niet, maar sta er nou ook niet heel elegant bij met fotograferen. Als de foto’s maar lukken ?

  2. fijn om mee te kijken, zo jammer dat we nog niet mogen komen.
    succes bij al het werk. Hopelijk tot ziens.

    1. Fijn dat je ervan genoten hebt Irene. Ook wij vinden het jammer en hopen, net als vele anderen, op ‘vrijere’ tijden zodat we je weer kunnen begroeten ?? Hou de website in de gaten voor de stand van zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *