Onthulling en eerste paal

Dat maakt nieuwsgierig hè zo’n titel. Wat zou er spelen in het Bos, wat wordt er gebouwd of onthuld…. we nemen je even mee naar Zuid.

Onthulling op het pleintje

Degenen die ons al eens bezocht hebben, of degenen die het nieuws volgen, weten dat we middenin de bijen- en vlindertuin op Zuid een pleintje hebben. Herinner je je de ontwerptekening misschien nog die Jan heeft gemaakt?

Detail van tekening met bijen- vlindertuin en kruidentuin
Detail van tekening met bijen- vlindertuin en kruidentuin

Voor dat pleintje hebben we nu een naam: Jansplein, genoemd naar Jan, de ontwerper van dit mooie stukje Bos. De bijen- en vlindertuin waren op papier al een plaatje maar zijn nu ook mooi in het echt. De beplanting is nog niet helemaal af en er moet nog het een en ander, maar de contouren zijn duidelijk. En als de pergola later geplaatst is hebben we hier een prachtig pleintje. Je ziet de hand van de meester hierin, dus die verdiende iets bijzonders.

Het was een complete verrassing voor Jan, die wel een beetje overvallen werd toen hij opgehaald werd in het Bos. Maar deze verrassing kon hij toch wel waarderen. We hebben het gevierd in gezelschap van de meeste vrijwilligers met koffie en appeltaart. Om het extra feestelijk te maken zijn hieronder nog wat collages van allerlei bloemen die nu staan te bloeien op Zuid.

De eerste paal is geslagen

Huh? De eerste paal? Je vraagt je zeker af of je iets hebt gemist. Nee hoor, niks gemist, maar wél een eerste paal. En wel voor het insectenhotel wat we gaan opbouwen op Zuid. We hebben heel veel ideeën gevonden op internet en een deel daarvan gaan we verwerken in een mooi bouwsel. Jan heeft de palen geslagen waar het tussen komt en Carola gaat aan de slag met opvullen van die ruimte. Daarvoor worden takjes, kleiplakken (uit eigen bodem), bakstenen, oude palen, rietstengels en nog veel meer gebruikt.

Bereikbaarheid

Even nog een belangrijke mededeling in verband met onze bereikbaarheid: van maandag 7 juni t/m vrijdag 2 juli (dus gedurende 4 weken!) is het Bos in verband met wegwerkzaamheden voor automobilisten uitsluitend bereikbaar via de Duijlweg vanuit richting Dussen/Babyloniënbroek. Er wordt dan een plateau aangelegd op de kruising Duijlweg/Midgraaf. Voor fietsers en wandelaars wordt er een doorgang in het werkvlak gemaakt.

Sloot langs de Duijlweg
Sloot langs de Duijlweg

2 antwoorden op “Onthulling en eerste paal”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *