Onkruid op Noord

Soms heb je dat weleens, dan loop je ergens mee achter en dan opeens komt zo’n beetje alles tegelijk. Zo was er op Noord flink wat te doen, dus gingen we daar aan de slag. Er stond veel onkruid en de restanten van de zonnebloemen, dus er moest echt iets gebeuren.

Maar…. soms toch best wel fijn dat onkruid. In het Bos worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, dus haalde Jan er emmers vogelmuur (Stellaria media). Je kent het vast wel zo’n laag plantje met kleine witte bloempjes. En waarom haalde Jan dat dan? Kijk zelf maar.

En de boer hij ploegde voort

Toch kon dat onkruid niet blijven staan, er moeten nieuwe gewassen in. Gerrit (chef Noord) denkt bijvoorbeeld aan zonnebloemen, witte bonen, pompoenen en voederbieten. Daarom vroeg Jan of buurman/boer Erik kon komen ploegen. Dat werd gepland op 2e Paasdag, dus Jan greep snel nog een volle emmer vogelmuur.

Rick, zoon van buurman Erik, kwam met de tractor en had in een uur alles netjes omliggen ondanks de hagelbuien. Wat een verschil is dat, opeens zo’n mooie zwarte akker.

In het volgende artikel zie je waar we nog meer druk mee geweest zijn op Noord. Het werk is nooit af in het Bos, ook dát zie je in dat artikel.

4 antwoorden op “Onkruid op Noord”

 1. Nou prachtig! Wat een uitvinding he zo’n ploeg! Stel je voor dat dat met de hand moest 🙂 En de kippen hadden ook weer een mooit Pasen!

   1. De dieren genieten inderdaad volop van het “niet gewenst kruid”.
    Het was 2e paasdag wel een echte dag voor “diehards” om naar buiten te gaan hoor.
    Bedankt weer voor het” meebeleven” in het Duyls Bos.

    1. Zeker Jeanette, zo leuk om ze te zien wroeten in zo’n bergje vogelmuur ?
     En wat betreft 2e Paasdag, die hagelstenen deden echt pijn, maar alles voor het goede doel ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *