Onderdak

Tussen het blad ruimen, baggeren, spitten en snoeien door wordt er nog op diverse plaatsen gewerkt aan andere klussen in het Bos. Zo ook aan de opslagruimte voor de grotere, oude landbouwgereedschappen. Deze apparaten stonden op de open dagen te pronken, maar daarna onder een zeil of gewoon buiten. Dat moest anders vond Jan, maar waar en hoe.
Samen met zijn vaste klusmaat Jan, hebben de Jannen de houtopslag ontruimd en op andere plekken gestald om zodoende ruimte te creëren voor allerlei gevaarlijk ogende, bijzondere gereedschappen van de boer van vroeger.

Toen de houtopslag ontruimd was kwam nog de oude wc-pot tevoorschijn, deze zat in een vervallen gebouwtje toen Jan en Jenny het Bos kochten. Ook nu hebben ze de pot laten staan zoals je kunt zien op de foto.

De ploegen, de wan, het snijmachien, de houten kruiwagens en nog veel meer staan nu ten alle tijde mooi zichtbaar en droog.

Sommige apparaten zijn onder de overstek van de Boerenhoek geplaatst, ook daar staan ze op een droge plek en komen goed tot hun recht. Check…. weer een klus geklaard.

2 antwoorden op “Onderdak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *