Noten zijn gezond

In het Duyls Bos staan diverse walnotenbomen en hazelnootstruiken. Nog even, dan kunnen ze geoogst worden. Lekker en voorál gezond, echt waar.

Walnoten, hazelnoten, amandelen, cashewnoten, pistachenoten, paranoten… allemaal hebben ze goede eigenschappen in verband met je gezondheid. Ze hebben een gunstige werking op hart- en bloedvaten, cholesterol en artrose. Het Diabetesfonds heeft er zelfs een hele pagina aan gewijd, 1 handje (ongezouten) noten per dag is voor iedereen aan te raden.

De volgende weetjes zijn opmerkelijker. Wist je bijvoorbeeld dat walnoten een goede nachtrust bevorderen? Het bestanddeel melatonine dat in walnoten zit, helpt je om in te slapen.
Maar ook dit: de omega-3 vetzuren in walnoten hebben een gunstige werking op je humeur. Sterker nog, ze hebben een positieve invloed op stressfactoren en depressie en verminderen de kans op hyperactiviteit, prikkelbaarheid en woedeaanvallen.

Nu je dit gelezen hebt, wil je direct aan de noten natuurlijk! Nog even geduld dan is de nieuwe oogst er weer.
En voor wie het niet wist: verse walnoten hebben nog een wit vliesje, dat smaakt een beetje bitter, daar moet je wel van houden.  Als je daar niet van houdt, moet je ze even iets langer laten drogen. Droog ze in een oud uiennetje, of een leefnet, hang ze op een droge plek en geef er af en toe een klap onder tegenaan. Zo kun je zo lang bewaren.
Eet smakelijk en leef gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *