Noord en Zuid in augustus

Augustus is een echte zomermaand, de oogstmaand, genoemd naar keizer Augustus. Het woord oogst is zelfs afgeleid van augustus. Op Noord kunnen we dit jaar voor het eerst oogsten en op Zuid bloeien heel veel zomerse bloemen.

Noord

De appelboompjes op Noord bloeiden al elk jaar, maar oogsten kunnen we dit jaar pas, daar zijn we erg blij mee. Helaas gaat de Notarisappel het begeven denken we, waarschijnlijk door de droogte. Maar de overige 15 oude hoogstamrassen bezorgen ons appels deze zomer.

Wat er ook goed groeit op Noord zijn de pompoenen. Met grote bloemen die insecten trekken en vruchten die nu al behoorlijk aan de maat zijn. Pompoen is een oud cultuurgewas, wat al vanaf de 16e eeuw in Europa gebruikt wordt. De vruchten, zaden, jonge steeltoppen en bloemen zijn eetbaar, daarnaast worden ze ook als decoratie gebruikt. Hoe veelzijdig wil je het hebben.

Zuid

We hebben je een aantal weken geleden al eens een artikel voorgeschoteld van Zuid, maar we doen het gewoon nog een keer. Omdat we daar zelf zo van de bloemenweelde genieten, maar ook omdat we het horen van onze bezoekers. Dus bij deze een bloemengroet van Zuid, soort van vakantiekaartje van ons zeg maar!

Vrijwilligers met groene vingers gezocht

Er is heel wat werk te verzetten op Noord en Zuid en voor dat groene team kunnen we nog wel mensen gebruiken. Dus ben je beschikbaar op dinsdag- en vrijdagochtend en kun je zelfstandig in de tuin werken (dat wil zeggen zonder dat iemand jou uit hoeft te leggen wat onkruid is en wat moet blijven) stuur een mailtje. Of kom op een van die ochtenden eens langs om met Ries (chef Zuid) te praten over hoe ons gezellige groenteam werkt en of het iets voor jou is.

Aan het werk op Zuid
Aan het werk op Zuid

Wist je dat je op de kleine foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *