Nieuwe schapen en wederom spektakel

De boomverzorgers waren nog niet klaar. Er moest nog anderhalve boom aangepakt worden, dus afgelopen zaterdag was het wederom spektakel in de hoge bomen. Ondanks wind en regen is het ze allemaal gelukt, het is weer veilig onder de bomen.

Boomverzorging

Zoals je al in een eerder artikel kon lezen zorgt EDG Boomverzorging uit Almkerk voor een veilige snoei van sommige van de oude, ruim 30 meter hoge populieren in het Bos. Een deel van de populieren moest echt aangepakt worden. Er moeten ook nog twee van die oude knoesten om, maar dat komt op een later tijdstip nog aan de orde. Dat wordt best spannend, maar ook een megaspektakel denken we.

De hoge bomen van het Bos
De hoge bomen van het Bos

Erik, Shoshan, Jeroen en Thijs kortwiekten de bomen en zorgden voor veilige bomen. Deze keer hadden de mannen, dankzij Thijs, de beschikking over een liftje. Dat werkt op een elektromotor en daarmee zoeven ze zo omhoog. Dat scheelt heel veel energie, die ze nu boven in de boom met snoeien kunnen gebruiken. Ze creëerden daarnaast ook een hoop rommel, die wordt nu stukje bij beetje opgeruimd door de mannen van het Bos. Erik komt nog een avondje langs met een versnipperaar om de takkenhoop bij het Duylhûske weg te werken.

Nieuwe schapen

Zoals we al eerder vertelden hebben we in het Bos leenschapen, van boer Martin. De moeder met lam die er eerst liepen moesten terug. Het lam moet namelijk bij de moeder weg wanneer het een maand of 4 is. Daarvoor in ruil bracht Martin een bonte moeder met twee zoontjes van een maand of 2 oud. Ze zijn reuze nieuwsgierig en komen al aanhollen als ze iemand zien.

Schapen
Schapen

De moeder is al voor het derde jaar te gast in het Bos, dus die weet het allemaal wel. Ze liepen in verband met de boomverzorgers eerst in het kleine weitje en konden zondag naar de grotere wei. Het hokje wat de Jannen daar gemaakt hebben vinden ze heerlijk.

2 antwoorden op “Nieuwe schapen en wederom spektakel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *