Natuurlijk moois

Natuurlijk moois, dat is er in overvloed in het Bos. Het ene seizoen biedt heel andere dingen dan het andere. Het ene seizoen hebben we je heel veel te bieden, het andere moeten we soms even zoeken. Maar wees gerust, het lukt elke keer weer.

Hazelaar

De hazelaar (Corylus avellana) begint al aardig te bloeien en dan komt er veel stuifmeel in de lucht. Hooikoortspatiënten reageren daarop met niesen, zere ogen enzovoort. De hazelaar bloeit voordat hij blad krijgt en dat is niet zomaar. Het is zijn bedoeling dat het stuifmeel zo ver mogelijk verspreid wordt en bladeren zouden daarbij in de weg zitten.

Alvast onthouden

Meer natuurlijk moois zijn de duizenden sneeuwklokjes die elk jaar het Bos nóg mooier maken. We zijn de wintermaanden gesloten voor bezoekers, maar wanneer de sneeuwklokjes volop in bloei staan maken we er een evenement van. Dan gaan we speciaal daarvoor een weekend open, we weten nu nog niet precies wanneer. Weersomstandigheden spelen namelijk een grote rol in hoe snel ze gaan bloeien. De eerste zag je 2 weken geleden al hier, maar er komen er steeds meer. Houd onze evenementen dus in de gaten.

Mooie patronen

Boomsoorten zijn heel vaak te herkennen aan patronen op hun bast. We bekeken bomen in het Bos en spotten gezaagde stukken in de houtkap. Herken jij ze?

Die mooie ronde, eenpalige houtkap is een opvallende bouwsel en vereist stapelkunst om het stabiel en netjes te krijgen. Jan beheerst dat tot in de finesses, dat kun je wel zien.

Onze ronde, eenpalige houtkap
Onze ronde, eenpalige houtkap

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

En wist je dat we om de dag iets op onze social media zetten van wat we tegenkomen in het Bos? De updates kun je vinden onder het tabblad Foto’s of volg ons op FacebookInstagram of X (Twitter) en blijf helemaal op de hoogte!

8 antwoorden op “Natuurlijk moois”

  1. Mooi / leerzaam stukje geschreven. Zeker over de boombasten.
    Zeker weten dat ik jullie nieuws blijf volgen, ik zal er zeker bij zijn om naar de klokjes te komen kijken. Lieve gr uit W en A.

  2. Ja, zoals altijd weer heel mooi!
    Voor Jan veel werk, en goede,fijne
    Ontspanning uiteraard!

    Sterkte met alles iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *