Mooi wit

Er bloeit van alles, het begint een klein beetje op zomer te lijken in de tuinen. Deze keer hebben we vooral veel witte bloemen op de foto gezet, gewoon omdat die eruit sprongen. Kijk je mee?

Mooie margrieten

Margrieten  (Leucanthemum vulgare) zijn zo prachtig in hun eenvoud. Een echte ouderwetse boerenbloem. En weet je nog het artikel over de vorm van de paardenbloem? Zo is ook de bloem van de margriet samengesteld: het gele hart bestaat uit buisvormige bloemen en de stralende blaadjes daaromheen, zijn witte bloemen. En wist je dat de betekenis van de botanische naam in het Oudgrieks leukos=wit en anthemon=bloem is? En dat koeien en varkens de plant nooit eten, maar paarden, schapen en geiten én slakken er gek op zijn…..

Milky Way

Nee we hebben het niet over de chocoladereep, maar over de mooie kornoeljesoort (Cornus kousa ‘Milky Way’) die momenteel staat te bloeien in het Bos. De bloemen zijn eerst gelig en worden later roomwit. Met hun bijzondere vorm zijn de bloemen net sterren tegen de donkergroene bladeren, net als sterren in de Melkweg/Milky Way. Een aanwinst in de tuin!

Witte acacia

Deze mooie boom staat net iets van het pad af en laat momenteel zijn fraaie witte, sterk geurende trossen zien.  Het is dan wel geen inheemse soort, maar wel een die geliefd is bij insecten. De nectar kan namelijk tot wel 60% suiker bevatten waardoor de boom heel veel bijen en andere insecten aantrekt. De witte acacia (Robinia pseudoacacia) wordt ook wel valse Acacia genoemd en bezit net als de gewone Acacia behoorlijke doorns op de takken (akis betekent doorn in het Grieks).

Prachtige clematis

Midden in het Bos groeit een prachtige clematis die ons precies met de open dagen verblijdde met een bloemenweelde. Het is waarschijnlijk clematis ‘Madame Le Coultre’ met die enorme witte bloemen. Helaas zijn ook hier momenteel vraatzuchtige slakken bezig geweest, wat een ellende die beesten!

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

En wist je dat we om de dag iets op onze social media zetten van wat we tegenkomen in het Bos? De updates kun je vinden onder het tabblad Foto’s of volg ons op FacebookInstagram of X (Twitter) en blijf helemaal op de hoogte!

4 antwoorden op “Mooi wit”

 1. Inderdaad, wat een ramp die slakken. Idioot veel dit jaar.
  Misschien door teveel regen en te weinig merels, lijsters en egels?
  Trouwens, die kornoelje is wel echt prachtig!

 2. Prachtig, Prachtig hoor!
  De slakken. Uiteraard een ramp (overal)

  De beelden van alles wat bloeit
  Geweldig!!
  Bedankt voor de weergave !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *