Langs de waterkant

Watertjes en sloten hebben we genoeg in het Bos, een belangrijk onderdeel is het zelfs. Zo creëerde Jan ook diversiteit met planten en dieren die daar leven. We liepen een aantal weken geleden  langs de plas vooraan in het Bos en zagen wat er bloeide.

Een rondje langs de plas

De grote plas met het eilandje erin herbergt veel leven, maar ook rondom bloeide van alles toen we er een rondje liepen. Soms weelderig en soms klein, je moet je ogen goed de kost geven. En wanneer je dat doet is er altijd wel iets te ontdekken, waar je ook loopt.

Mooie bollen in de sloot

In de ecologische sloot op Zuid zagen we dit jaar veel moois tevoorschijn komen. Daarover schreven we al eerder want wat waren we blij met al die soorten in het water en langs de waterkant. Nu zagen we prachtige zaadbollen aan het pijlkruid na de bloei, ook die vonden we een vermelding waard.

Een paar weken geleden is deze sloot uitgehaald, dat is een verplichting van het waterschap. Het is gebeurd onder begeleiding van Jan die precies aangewezen heeft wat moest blijven staan en waar er begroeiing weggehaald kon worden. Zo zijn we ervan verzekerd dat we volgend jaar weer kunnen genieten van alles wat daar gaat bloeien.

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

En wist je dat we om de dag iets op onze social media zetten van wat we tegenkomen in het Bos? De updates kun je vinden onder het tabblad Foto’s of volg ons op FacebookInstagram of Twitter en blijf helemaal op de hoogte!

6 antwoorden op “Langs de waterkant”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *