Lammetjes en voorjaarsbloemen

Geniet jij ook zo van het voorjaar? Alles komt tevoorschijn, blaadjes, bloemen, dieren en waarschijnlijk ook je goede humeur.

Bij ons wel hoor, naast het vele werk, wat ook tevoorschijn komt in het voorjaar, nemen we ook tijd om te genieten. Dat is echt het magische woord, en nee dan bedoelen we niet het woord ‘genieten’, maar het woordje ‘tijd’. Het kost weinig tijd om om je heen te kijken en te zien en horen wat er groeit, bloeit, zoemt, fluit en beweegt. En wanneer je tijd neemt, komt genieten vanzelf.

Lammetjes

De kleine dartelende lammetjes zijn niet te missen. Boer Martin heeft weer leenschapen gebracht in het Bos waar wij op mogen passen en die ons gras kort houden. Deze keer een moeder met twee zoons van amper een week oud.

Ze moesten wel de eerste weken in het grootste weitje omdat daar een mooi en droog hokje is waarin ze kunnen overnachten. Intussen lopen ze in de andere wei, ze zijn nu 3 weken bij ons. Het verscharen was wel superspannend voor die kleintjes want dan moeten ze over het bruggetje, dat vinden ze eng. Maar het is Jan natuurlijk weer gelukt met wat heen en weer lopen en engelengeduld.

Voorjaarsbloeiers

We hadden al eerder filmpjes voor je van sneeuwklokjes en ook van de krokussen, maar intussen bloeit er zoveel meer in het Bos. Ook daar worden we blij van en onze bezoekers ook. Die zien we ook opeens weer tevoorschijn komen, zo gezellig in het voorjaar!

Nog even een vraag

Wist je dat je vriend van het Bos kunt worden en dat dat al kan vanaf €10,= per jaar? Om alles zo mooi te houden zoals het is en nog meer moois voor onze bezoekers te maken, is geld nodig. Daarom zouden we het heel fijn vinden om wat meer vrienden te krijgen. Je kunt je hier aanmelden, alvast onze hartelijke dank.

Heb je al in onze Agenda gekeken? Reserveer de data alvast in je agenda.

12 antwoorden op “Lammetjes en voorjaarsbloemen”

 1. Met eigen ogen de enorme omgezaagde populier aanschouwd. Het totale terrein weer eens verkend. Om vanuit Gorinchem even een fietstochtje te maken is het Duyls Bos een uitstekend doel om langs te gaan. De lammetjes waren nog niet gearriveerd. Met snuffelmarkt en open dagen zullen we ook met hen kennis maken.
  Age en Adri Roskam

  1. Jan vertelde al dat jullie geweest waren. Het mooie weer is bij uitstek geschikt voor zo’n fietstocht. Tot ziens bij de snuffelmarkt en open dagen πŸ‘‹πŸ»

 2. Enig die lammetjes is het soms een tweeling, de snoetjes lijken ook zo op elkaar. Mooi het voorjaar weer gegeven Agnes. Grnieten nu met het mooie weer.
  Margriet

 3. Wat geweldig die lammetjes weer, ik blijf het afdraaien …..zΓ³ lief!
  Dank je wel voor het steeds delen van alle bijzondere gebeurtenissen en observaties πŸ‘
  Hartelijke groet TruusRπŸ¦‹

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *