Laatste kuikenupdate en Rabobank Clubsupport

De kuikens zijn hard gegroeid en wonen nu in hun nieuwe onderkomen. En ook dit jaar doen we weer mee met de Rabobank Clubsupport.

Laatste kuikenupdate

De kuikens zijn intussen bijna 3 maanden en nu ze in hun nieuwe ren lopen sinds afgelopen week zijn het al echt kippen geworden. Ze lijken opeens veel groter en het haantje begint af en toe naar zijn vader terug te kukelen. Een leuke verrassing was dat Cees zijn zijdehoen niet terug hoefde en de pleegmoeder dus zodoende bij ‘haar’ kuikens kan blijven. Kijk je mee?

Rabobank Clubsupport

Dit jaar doen we weer mee met de Rabobank Clubsupport, wat houdt dat precies in? De Rabobank is een coöperatie en heeft daarom leden en investeert een deel van hun winst in clubs en verenigingen. Wie mee willen dingen schrijven zich in en daarna kunnen de leden van de Rabobank stemmen. Hoe hoger het aantal stemmen, hoe groter het bedrag wat uitgekeerd wordt.  Alleen als lid mag je meebeslissen welke maatschappelijke initiatieven ze in jouw regio ondersteunen. Heb je wel een Raborekening maar ben je nog geen lid? Registreer je dan gratis via de Rabo app of via Rabo online bankieren.

Wat gebeurt er met het geld

Zoals je weet hebben we naast het Bos, de percelen Noord en Zuid. Zuid met zijn kruiden-, bijen- en vlindertuin, hophof en wilde bloemenveld doet het geweldig. Maar ons project op Noord met de cultuurgewassen en oude appelrassen is al jaren goed voor frustratie. De bodem daar is niet goed genoeg voor de cultuurgewassen en we hebben besloten een bloesembos te gaan creëren in aanvulling op de al aanwezige appelbomen.

Het bloesembos gaat bestaan uit diverse soorten fruitbomen zoals appel-, peren, kersen- en pruimenbloesem en zal dan in het voorjaar te zien zijn vanaf de Duijlweg. Ook willen we kleinfruit aanplanten zoals rode-, zwarte-, kruis- en bosbessen, bramen, frambozen en hazelnoten. Tussen de fruitbomen worden graspaden ingezaaid samen met een weidebloemenmengsel, goed voor insecten en de vogels en passend in de omgeving. Onderstaand filmpje is van twee jaar geleden van de bloeiende appelbomen.

Kunnen wij op jouw stem rekenen voor ons bloesembos? Stem dan via de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport (zoek op Duyls Bos), je kunt van 5 t/m 27 september stemmen. Alvast hartelijk bedankt

2 antwoorden op “Laatste kuikenupdate en Rabobank Clubsupport”

    1. Ja het zijn mooie kippen geworden Jan 🐔 wat betreft het duimpje: dat ligt niet aan jou maar aan het duimpje. Er zijn meer mensen die dat probleem hebben en het wachten is tot de maker de fout eruit haalt helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *