Knisperend wit

Vandaag begint 2022, een knisperend witte bladzijde van een blanco nieuw jaar. Wat gaat het ons brengen, niemand die het weet. We bewegen mee met de stroom en kijken vooruit.

Ons Nieuwjaar

Jazeker, ons Nieuwjaar, want wist je dat Chinezen hun eigen Nieuwjaar hebben, net zoals Moslims, Joden en Hindoes? Allemaal weer op een andere datum. Het ‘onze’ is gekozen door Julius Caesar in 46 v.C. Hij liet de kalender gelijk lopen met de seizoenen, baseerde zich op de zon en besloot hoeveel dagen een jaar zou moeten hebben,. Wij leven dus volgens de zogenaamde Juliaanse kalender.

4 seizoenen
4 seizoenen

Nu we het toch over de seizoenen hebben, willen we je laten meegenieten van die twee dagen winter die we ruim een week geleden hadden. Het Bos was sprookjesachtig, knisperend wit berijpt en dat sluit weer perfect aan bij deze blanco Nieuwjaarsdag.

Nieuwjaarswens

De gebruiken rond Oud en Nieuw verschillen wereldwijd ook heel erg. Vuurwerk, champagne, oliebollen, goede voornemens en nieuwjaarswensen zijn bij ons traditie. Wij willen je hier graag onze nieuwjaarswens meegeven:

We wensen dat jij alle pagina’s van het nu nog knisperend witte jaar 2022 mag vullen met mooie verhalen, fijne belevenissen en prachtige gedachten.

6 antwoorden op “Knisperend wit”

  1. Allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar. Hopen dat we dit jaar weer eens corona-vrij het bos in kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *