Kleur in ‘t Bos

Het is alweer een nattige en winderige week geweest, maar tussen de buien door is er van alles te zien en te doen in het Bos zoals jullie intussen wel weten. Daarom vandaag twee filmpjes. Één van het moois en één van de noeste arbeid die weer verricht is door ‘onze’ mannen.

Gerrit en Ries zijn gisteren op de Hillse kade begonnen met snoeien, elk jaar wordt weer een ander stukje gepakt. Ries zaagt en knipt de takken die weg moeten en Gerrit maakt ze klein zodat ze netjes op stapels gelegd kunnen worden. Die kleine takken vormen dan weer een musterd (ook wel mutsaard genoemd); dat is een gestapelde takkenbos die langzaamaan vergaat, maar ondertussen een schuilplaats voor vogeltjes en andere kleine diertjes vormt.

Ook wilgen vormen een schuilplaats zoals je op het filmpje kunt zien, een nestje wat straks onzichtbaar tussen het groen zit, maar ook een brandnetel en een vlier nestelen zich in een knotwilg. Het was een prachtige ochtend met zelfs nog een dun ijslaagje op een oude boomstronk.

Na gedane arbeid is het goed rusten zegt men, dus om te genieten van de kleuren die afgelopen week in het Bos tevoorschijn zijn gekomen, trakteren we onze trouwe lezers op een heerlijk voorjaarsfilmpje. Het gaat te ver om van elke bloem de naam te vermelden, maar mocht je willen weten wat voor bloem het is, dan kun je onder dit artikel reageren. Zet je er dan  even bij op welk moment in het filmpje de gevraagde bloem te zien is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *