Kleur in december

Kleur in december, ja echt. Ondanks de grijze en donkere dagen voor Kerstmis is er nog genoeg kleur te vinden. En wanneer de zon een uurtje schijnt wordt het helemaal mooi.

De moeite waard

Kleine dingen zijn zo de moeite waard, dat laten we je telkens weer zien. Mooi gekleurde blaadjes, een waterig zonnetje wat prachtig licht werpt over de plas, druppels aan het groen van de bui net ervoor en de winterjasmijn bloeit ook al! We houden er zo van, de seizoenen met elk hun eigen moois. Dus we nemen je nu mee naar de kleur van december.

Winterjasmijn (Jasminum nudiflorum) is een klimplant en  bloeit van december tot maart en nudiflorum betekent naaktbloeiend. Wanneer de winterjasmijn uitgebloeid is maakt hij pas weer nieuwe blaadjes aan. Bijen, hommels en vlinders houden van deze vroege bloeier, vooral omdat er verder weinig eten meer is voor deze insecten. De bloemetjes lijken qua kleur en vorm erg op de Forsythia.

Waterig zonnetje

Zoals we al zeiden, maakt het gefilterde licht van een waterig zonnetje veel verschil en dat zie je op onderstaande foto’s. Een prachtig sfeertje.

Datzelfde zonnetje gaf ook de blaadjes van de Viburnum middenin het Bos in stralende gloed.

Na de regen

Na de buien resteren er fijn druppeltjes aan het groen, ook daarvan kunnen we genieten. Eigenlijk zijn er zoveel wonderen in de natuur te vinden, groot en klein, maar vaak worden ze zo als vanzelfsprekend aangenomen. Wij hopen je daarom met elk artikel wat meer te laten zien om te geloven en verwonderen. Dat maakt een mens blij!

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

En wist je dat we om de dag iets op onze social media zetten van wat we tegenkomen in het Bos? De updates kun je vinden onder het tabblad Foto’s of volg ons op FacebookInstagram of X (Twitter) en blijf helemaal op de hoogte!

6 antwoorden op “Kleur in december”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *