Kijk nou

Met deze titel kun je alle kanten op denk je misschien en je hebt helemaal gelijk. Soms zien we dingen die we met je willen delen die opvallend onopvallend zijn, maar die toch het vermelden waard zijn. Kijk je mee?

Opvallend onopvallend

Ja hoe zit het nou? Wanneer je de foto’s ziet zul je het begrijpen. We zagen vorige week namelijk een grote groene sabelsprinkhaan bijna over de kop terwijl die toch vlak voor onze neus zat. Een meester in onopvallendheid, want zijn groene jasje was dezelfde kleur als het blad van de moerashyacint waarop hij zat.

Brand op Noord?

Nu het weer vochtiger wordt ‘s nachts en overdag soms stevige buien vallen, raken de ruiters (hooioppers) lichtelijk doorweekt. Een mooie bijkomstigheid daarvan is dat ze gaan stomen wanneer de zon er vervolgens vol op schijnt. Echt net of de boel in brand staat, ziet er spannend maar wel een mooi uit.

Bezweken

Een van de oude appelbomen in het Bos is bezweken onder de hoeveelheid appels. De Goudreinet had al jaren een scheve stam en doorbuigende dikke takken, die Jan telkens onderstutte met wiggen van wilgenhout.  Eind juli begon het oude boompje al te zuchten onder de zware oogst.

Vorige maand braken de wiggen en toen de appels groter werden, knakte vorige week de boom van zijn wortels. De enige optie was dus de takken afzagen, de appels eraf halen en daar ligt de stam nu triest te wezen. Echt jammer van deze boom die altijd overvloedig droeg, wat helaas dit jaar zijn einde betekende.

Wist je dat je op de kleine foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

4 antwoorden op “Kijk nou”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *