Kerstmis

Het is bijna kerstmis, voor sommige mensen iets om al maanden naar uit te kijken. Voor anderen iets om al maanden tegenaan te hikken. Twee dagen zo betekenisvol.

Wat is kerstmis

Als je gaat googelen wat kerst eigenlijk inhoudt komt het eigenlijk al gauw neer op eten, kerstverlichting, familiebijeenkomsten, foute truien, vakantie en kerstmuziek. De top2000 begint en nostalgische reclames vliegen je om de oren. De christelijke kant houdt meer de kerkdiensten in, samen kerstliederen zingen en de geboorte van het kindje Jezus vieren. Dat is tenslotte de basis van het kerstfeest.

Mozaïek Maria met kindje Jezus op de Mariakapel
Mozaïek Maria met kindje Jezus op de Mariakapel

We hebben er over nagedacht waarover wij kunnen schrijven, ons past meer het gewone, de basis. Volgens ons is dat warmte en liefde voor je medemens en de natuur om je heen. Een aloud gezegde is tenslotte dat wat je geeft je ook weer terugkrijgt, wie goed doet goed ontmoet zeg maar. Er zijn boeken en blogs over geschreven, en uit ervaring weten wij ook dat het wel klopt.

Kijk om je heen

Wonderen gebeuren
in vele vormen, groot en klein.
Dat ze je dagen mogen kleuren
of dat je er een voor een ander mag zijn.

Door al onze artikelen heb je vast wel begrepen dat met verwondering om je heen kijken loont. Ook met een open blik zonder verwachtingen, want dan pas worden we verrast met waardevolle momenten, waarnemingen en ontmoetingen. Dat is wat je jou wensen: veel genietmomenten in allerlei vormen. Niet alleen met de kerstdagen, maar ook alle dagen daarna.

8 antwoorden op “Kerstmis”

 1. Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Hopelijk ook het komende jaar weer vele mooie artikelen en reportages over ons mooie Duyls bos.

 2. Wij wensen jullie allen een kerst vol licht en warmte en een gezond 2023 voor alle activiteiten in het Duylsbos.

 3. Beste Agnes,
  Fijn dat je zulke mooie foto’s en filmpjes plaatst.
  De berichten zijn lekker om te lezen en leerzaam.
  Bedankt voor dat alles .
  Fijne Feestdagen en een Gelukkig Nieuwjaar voor iedereen in het Bos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *