Jaaroverzicht 2023

Ook dit jaar hebben we weer een jaaroverzicht gemaakt voor je. We doen het op dezelfde manier als vorig jaar. We pikken er dus per maand iets uit wat we de moeite waard vinden om op terug te blikken. Herinner jij je nog artikelen van afgelopen jaar?

Januari, februari, maart

Intussen al haast een jaar en zo’n 50 artikelen geleden maar eind januari was het opeens een dagje winter en was er sneeuw gevallen. Dat hebben we vastgelegd en je herkent misschien de foto die we toen maakten. We hebben hem voor onze kerstwens in het vorige artikel gebruikt. In februari was er een artikel over het historisch album van AH Almkerk waar wij een plaatsje in gekregen hadden. Speciaal daarvoor maakten we een promotiefilmpje van een Boswandeling. In maart deden we verslag van een spannende zaagklus. Een 35 meter hoge, 18 ton wegende en 70 jaar oude populier werd omgezaagd door EDG. Wat een klus was dat, ook het opruimen daarna!

April, mei, juni

In een van de artikelen in april vroegen we een ogenblik van je tijd. Letterlijk om mee te kijken naar de kleine schoonheden die de natuur ons biedt. Maar ook met de vraag of je je misschien bij ons aan wil sluiten als vrijwilliger om het Bos mooi te houden. Die vraag staat nog steeds, dus heb je interesse, neem gerust contact op. In mei gingen we op ecologische wijze we aan de slag op Noord met het handmatig verwijderen van spinselmotten en werden de boomspiegels van de appelbomen met karton en paardenmest omringd. De jaarlijkse open dagen leverde in juni vanzelfsprekend een artikel op met een terugblik. Want wat was het gezellig en wat hadden we veel moeite gedaan om het weer een verrassing te laten zijn voor de vele bezoekers.

Juli, augustus, september

Het Bos biedt veel cultuurhistorie en een onderdeel daarvan wordt vaak over het hoofd gezien. Daarom besteedden we in juli een artikel aan betekenisvolle vormen die in het Bos terug te vinden zijn. En ja naast cultuurhistorie is er in het Bos ook aardig wat natuurhistorie te zien. We vertelden je in augustus over de kades, sloten en de ouderwetse planten die weer terug gekomen zijn.  September stond zoals elk jaar weer in het teken van de hopoogst. Dit jaar begon die dag behoorlijk mistig, wat ook wel weer bijzondere plaatjes opleverde.

Oktober, november, december

De herfst laat zich voelen, het is oktober. Dan kun je heiige ochtenden verwachten en dat gaf glinsterende dauwdruppeltjes op alles wat er nog bloeide. En dan november…. we kregen heel verdrietig nieuws. Jenny was op 13 november plotseling overleden, wat een zware slag. Het heeft ons, maar ook veel van onze volgers erg geraakt. De natuur ging gewoon haar eigen gang, ondanks het verdriet in het Bos en toonde ons in december haar kleurenpracht. Een veelbewogen jaar al met al. We wensen je een fijne jaarwisseling en een goed 2024.

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

En wist je dat we om de dag iets op onze social media zetten van wat we tegenkomen in het Bos? De updates kun je vinden onder het tabblad Foto’s of volg ons op FacebookInstagram of X (Twitter) en blijf helemaal op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *