Insecten en hun hotel

Jazeker, je leest het goed…. een hotel in het Bos! En nee we gaan geen B&B beginnen, maar Jan heeft wel een mooi insectenhotel gebouwd. Zelf noemt hij het ook wel een faunatoren, want hij heeft er nog een nestgelegenheid in gemaakt.

Insectenhotel

In een vorig artikel kon je al zien hoe Jan de eerste paal sloeg voor dit mooie bouwsel, nu is het af. Het past prachtig in de bijen-, vlinder- en  kruidentuin en we hopen dat we nog meer insecten kunnen aantrekken. Het dak, dat is al een kunstwerkje op zich. De nestgelegenheid was een extraatje, die Jan in het dak heeft gecreëerd.  En het riet is riet van de duilen, je weet wel, die dingen waar het Bos, en al van oudsher de polder, naar genoemd is. Mocht je het vergeten zijn, kun je in een ouder artikel lezen over het hoe en wat van de duilen.

Weer volop insecten

Het aantal insecten, met name de vlinders, zaten even in een dipje de afgelopen maand. Nature Today meldt dat er momenteel een ware vlinderexplosie is door het vochtige en nu warme weer. In het Bos zijn er ook veel te spotten, je zag ze al op het filmpje hierboven. Op zoek naar een ander insect zagen we opeens een vermakelijk tafereeltje op, of liever gezegd in de Akant (Acanthus mollis). We laten jullie graag meegenieten van de moeite die de akkerhommel doet voor zijn nectar en denken dat je ook moet grinniken. Vooral als je bij het stukje komt waarbij wij dachten ‘als je haar maar goed zit’.

Bezoekers

Naast de insecten en andere dieren, krijgt het Bos ook steeds meer menselijke bezoekers. Daar zijn we echt heel blij mee! Onze folder, die we verspreid hebben in Altena bij B&B’s en campings, werpt echt vruchten af. We hebben ook onze giftenbus geüpdatet met een QR-code en willen nu nog heel graag meer (betalende) vrienden die ons en ons werk ondersteunen. Wist je dat je gift aan het Bos aftrekbaar is van de belasting? En dat we elk jaar een kleine verrassing voor onze vrienden hebben? Vanaf €10,= per jaar help je ons al.

Giftenbus
Giftenbus

4 antwoorden op “Insecten en hun hotel”

  1. Prachtig insectenhotel. Vooraf reserveren niet nodig! Een overnachting daar voor een mens lijkt me ook geweldig.

    1. Inderdaad Wulf, reserveren niet nodig en coronacheck ook niet. Jan heeft er weer een kunstwerk van gemaakt. Logeren voor mensen is helaas niet aan de orde, maar je kunt wel een dagtripje inplannen 😉🌳🌺 we heten je dan van harte welkom!

  2. Het is weer een streling v h oog. Insectenhotel ziet er goed uit, past er ook helemaal bij. Pluimpje voor Jan.
    tot spoedig ziens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *