Iets nieuws

Wat was het gezellig tijdens de open dagen. Het weer werkte niet helemaal mee, maar dat hield bezoekers niet tegen. En gelukkig werd het niet de voorspelde code geel tijdens onze openingsuren.

Terugblik

De bezoekers kwamen naar aanleiding van de berichtjes op social media, website, kranten en Keigaaf Brabant. Zoals altijd is het een mix van jong en oud en bekende en nieuwe mensen. En het blijft leuk om de verrassing te zien van mensen die ons nog nooit hebben bezocht.

Kijkkraam van Francien van Helden
Kijkkraam van Francien van Helden

Ook leuk was de Kijkkraam van Francien van Helden uit Dussen, die bij ons te gast was. Ze vertelde bij alle artikelen die er lagen verhalen van kraamvrouwen van vroeger. Al met al mooi om op terug te kijken dus en dank voor de positieve berichtjes in het gastenboek.

Iets nieuws

Zoals we in een vorig artikel schreven, waren er ook nieuwe dingen te bekijken. Diegenen die niet in de gelegenheid waren om te komen, willen we toch mee laten kijken. En voor iedereen die er wel was, zijn deze filmpjes een terugblik hoe het tot stand kwam.

Het Boswinkeltje
Het Boswinkeltje
Boswinkeltje

Allereerst hebben we ‘t Boswinkeltje. Je kent vast wel ons vitrinehuisje, daarin is een ouderwets interieur gemaakt met mooie details op de vitrineruitjes en een heleboel gevulde schappen. Jan had het plan bedacht, getekend en spullen verzameld en Ferry heeft het uitgevoerd.

Het opvallende paneel in het midden van de toonbank heeft een bijzondere herkomst. Het komt uit het beroemde Krasnapolsky hotel in Amsterdam. Daar moest lang geleden een doorbraak gemaakt worden en een groot aantal mooie panelen werden weggegooid. Een timmerman uit Altena werkte destijds mee aan die klus en hij heeft die panelen gered. Toen hij van de plannen van het winkeltje hoorde, heeft hij er een aan ons geschonken.

Kiosk

Ook de kiosk is nieuw. Deze themagerichte, op zichzelf staande, vitrine staat naast het vitrinehuisje/winkeltje. Jan bedacht de kiosk toen hij kozijnen kon krijgen, zo werkt het vaak namelijk. Jan krijgt een aanbod en bedenkt daar direct iets creatiefs mee. Over de fundering heeft hij ook goed nagedacht, daarin zit een bergje puin en openingen in het metselwerk, zodat insecten daarin kunnen.

De kiosk is momenteel gevuld met spullen rond het thema ‘Toen kon het nog’. Denk dan bijvoorbeeld aan zwarte piet, jodenkoeken, negerzoenen en een bontjas.

Wist je dat je op de kleine foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken? 

4 antwoorden op “Iets nieuws”

  1. Wat ziet het boswinkeltje er prachtig uit, en zo mooi staat alles geëtaleerd. Weer een mooie aanwinst. Hadden jullie al die bussen al? En de kiosk is ook mooi, en zeker met….toen kon het nog……spullen.

    Gr, Margriet

  2. Ik was er tweede Pinksterdag en ja het viel in het water toen ik er was. Ik heb wel de kiosk en het winkeltje kunnen bewonderen voor het losbarstte!! Echt superleuk!! Ik ben nog nooit zo nat thuis gekomen als deze middag, maar echt de moeite waard!!

    1. O jeetje Loes, jij zat middenin die stortbui 🌧 Wel fijn te horen dat je het de moeite waard vond al met al 😊
      We zien je graag nog eens terug op een zonnige dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *