Hop, bramen en een vergeten filmpje

Deze keer kijken we weer even op Zuid. Daar schiet de hop omhoog en worden de bramen goed bezocht door diverse soorten bijtjes. Ook kwam jullie webmiss erachter dat bij het artikel over de aanleg van de drainage op Zuid een verkeerd filmpje stond.

Bramen en de bijtjes

De bramenstruiken op Zuid staan op een geweldige plek om bijtjes te trekken. Er staat een bijenkast vlakbij, maar ook veel andere bloemen die bijen trekken. Als je 5 minuten bij de bramenstruiken staat zie je opeens zoveel soorten bijtjes langskomen, echt een aanrader!

Hophof

Chef Zuid Ries kan zeer tevreden zijn over onze hophof. Hij heeft er veel aandacht aan besteed vorige jaar en dit voorjaar en wordt daarvoor beloond. Even dacht Ries dat het misging, dat was na de voorjaarsstorm. Toen waren er wat toppen afgewaaid en het gevaar was dat de hop zich toen al zou gaan vertakken. Dat is niet gebeurd, hij klom stevig door de hoogte in.

De hopplanten groeien wel 10 cm per dag en gaan tot de langste dag omhoog. Daarna gaan ze zich vertakken, worden voller en gaan hopbellen vormen. En die hebben we nodig om te kunnen oogsten in het najaar. Het hele proces van groei tot bier hebben we al eens opgeschreven voor je, dat kun je hier teruglezen.

Filmpje vergeten

Voor het artikel over de drainage op Zuid had ik natuurlijk foto’s gemaakt en gefilmd hoe de mannen bezig waren. En wat denk je….. heb ik per ongeluk het filmpje van Noord erbij geplaatst. Dat had iedereen al gezien en sloeg niet op het verhaal. Dus excuses voor deze vergissing, snel het artikel bijgewerkt en bij deze alsnog het bijbehorende filmpje van het graafwerk op Zuid.

Regels rijksoverheid

Wij vallen onder de culturele sector en per 26 juni vervallen een groot aantal coronaregels daarvoor. Daarom als toetje in dit artikel de mededeling dat alleen de 1,5 meter regel blijft, maar dat je geen reservering, checkgesprek of registratie meer hoeft te doen. Tot ziens!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *