Hijsen maar

Een tijdje geleden hadden we stormschade in het Bos weet je dat nog? Dat zo’n boom, net 1 week voor hij omgezaagd zou worden, nou precies over de plas waaide was wel een dingetje. Maar Jan is niet voor een gat te vangen, dus aan de slag!

Lieren

Met een lier die via een katrol langs een andere boom liep (in een driehoek dus) ging hij met goede moed beginnen. De lier liep niet zo soepel dus moest telkens even ‘gelost’ worden met een ijzeren stang. Op een gegeven moment liep de lier helemaal vast en tja wat nu?! Als Jan de lier los zou maken zou de boom weer terugvallen en die was net al tot halverwege omhoog getakeld, niet handig dus. Over tot plan B: de ladder op met een stevig touw. Wat denk je…. breekt het touw! Maar door die schok schoot de lier weer los en kon er  gelukkig weer verder getakeld worden.

Op een gegeven moment kwam door de beweging van de kluit de brug een beetje omhoog. Dat was nou ook weer niet de bedoeling, dus maar een aanpassing in de trekrichting gemaakt. Uiteindelijk ligt de haagbeuk nu grotendeels in stukken gezaagd aan de kant en staat de kluit van de boom (de windworp weet je nog?) weer netjes in het gat. Poeh poeh, dat was weer 10x warm, maar…. maar operatie geslaagd!

8 antwoorden op “Hijsen maar”

  1. Machtig mooi al die inventiviteit en dat doorzettingsvermogen van Jan en de mensen om hem heen. Prachtig om te lezen en zien!

    1. We vinden het fijn te horen dat mensen het leuk vinden om mee te kijken via onze website. De medewerkers van het Bos werken er ook met veel plezier, enne…. Jan staat voor niets hoor Jos!

  2. Die Jan toch, die gaat niet zo gauw bij de pakken neer zitten, maar pakt aan en zoekt naar een oplossing.

  3. Wat kunnen we toch altijd meegenieten van het Duyls Bos, dankzij jou.
    En…….dankzij al het werk wat Jan en Jenny doen.(en de anderen natuurlijk).

  4. Ik had niet anders verwacht dan een creatieve oplossing van Jan om het ‘probleem’ op te lossen. Zit niet voor één gat gevangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *