Het Bos heet je welkom

Het is vakantietijd. Maar voor veel mensen is het onzeker waar ze naar toe kunnen gaan in verband met het weer aanwakkerende Coronavirus. Blijf jij ook in Holland en zoek je een uitje om toch iets leuks te kunnen doen? Het Bos heet je welkom om even van de natuur, de rust en de vogels te genieten.

Mooi doorkijkje
Mooi doorkijkje
Wat biedt het Bos

In het filmpje krijg je een indruk wat er allemaal te zien is in het bos. Jan heeft alle hagen weer helemaal netjes geknipt. Zo ziet het er weer top uit voor onze bezoekers. Degenen die het Bos al eens bezocht hebben weten het wel, maar we hebben echt verrassend veel om te bekijken. Het vitrinehuisje met de leuke raamvulling, het Duylshûske, de boerenhoek met gereedschappen van vroeger en de devotiehoek met onder andere de veldkapel waar je een kaarsje kunt branden.

Waterpartijen in het groen

Daarnaast de rust van de natuur met mooie waterpartijen verscholen tussen het groen. En vanzelfsprekend de bewoners van het Bos: de schapen zeggen direct hallo als je langsloopt, de vogels fluiten dat het een lieve lust is en de meerkoeten in de grote plas hebben 2 jonkies.  Als je goed kijkt zie je ze halverwege het filmpje. De bloemen bloeien en hebben de bijzonderste namen. Want ken jij bijvoorbeeld de koeienoog, de dagkoekoeksbloem, de ossentong of de duizendknoop? Ze komen allemaal voorbij in het filmpje, maar in het Bos staat nog veel meer fleurigs om te bewonderen!

Alles telt

Als je het leuk vindt kun je altijd een rondleiding krijgen, kort of uitgebreid, net waar je tijd voor hebt. We heffen in het Bos geen entree en verkopen geen tickets voor een rondleiding, maar vinden het fijn als je iets in de giftenkist stopt. Het Bos is afhankelijk van giften en subsidies, dus ieder dubbeltje telt (bij wijze van spreken dan, want dubbeltjes zijn er niet meer). Mocht je na je bezoek enthousiast geworden zijn, kun je je ook nog aanmelden als vriend van het Bos. Dat kan al vanaf €10,= per jaar en voor onze vrienden proberen we elk jaar een kleine verassing te bedenken.

Met jouw vrije gift zijn we blij
Met jouw vrije gift zijn we blij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *