Herfstwandeling

We willen jullie meenemen op een herfstwandeling over de Hillse kade, je weet wel de kade die vanaf het Bos naar de Midgraaf loopt. Ruim 200 meter lang met  mooie sloten erlangs, een prachtig vergezicht en vele boomsoorten.
Zo hebben we  er meerdere soorten wilgen staan, onder andere de schietwilg, de grauwe wilg, en de amandelwilg. Maar ook de vleugelnoot
(Pterocarya fraxinifolia), de populier, de els, meerdere soorten esdoorns en eiken, waaronder de Amerikaanse eik (Quercus rubra), de gewone eik en de moeraseik (Quercus palustris).
Een blikvanger is de tulpenboom, en dan bedoelen we niet de magnolia die bij jou in de tuin staat, maar de Liriodendron tulipifera. Als je de foto’s hieronder bekijkt, zul je begrijpen waarom deze boom de tulpenboom genoemd wordt.

Herfst maakt somber zegt men vaak. Juist wanneer je je somber voelt, is het een goed idee om naar buiten te gaan, want een wandeling zorgt voor beetje vitamine D en dat doet wonderen voor je serotonine (=geluksstof) niveau. Maar ook de frisse lucht, de wind en de kleuren van de natuur in de herfst geven je een positiever gevoel, want kijk eens naar die prachtig gekleurde herfstbladeren, daar word je toch gelijk blijer van?
Daarom nemen we jou even mee voor een wandeling over een herfstige Hillse kade, waar nu half kale bomen staan, maar ook mooi gekleurde. Waar je knalrode rozenbottels tegenkomt en prachtig over de polder kunt kijken. En aan het einde? Toen luidde Jan de bel voor koffie. Leun achterover, loop in gedachten mee en kijk of je de bomen herkent….. de koffie moeten jullie er zelf bij pakken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *