Herfstwandeling en lieveheersbeestjes

Ook al is het Bos gesloten voor bezoekers, we blijven je toch voorzien van al het moois uit het Bos. Deze keer nemen we je mee op een herfstwandeling over de Hillse kade op een zonnige morgen en we zagen mooie lieveheersbeestjes in het riet.

Langs de plas

We stonden langs de plas te kijken of we iets in het water zagen om op de foto te zetten, toen ons oog viel op lieveheersbeestjes in het riet. Daartussen zat er zelfs eentje zonder stippen, bijzonder. We konden er ook geen goede verklaring voor vinden op internet. Het aantal stippen staat trouwens niet voor de leeftijd van het beestje, maar voor de soort, net als de kleuren. Ze worden over het algemeen een jaar oud en helpen je met bestrijden van onder andere bladluizen in de tuin. Daarnaast wordt het lieveheersbeestje al eeuwenlang geassocieerd met geluk en voorspoed. In veel culturen gelooft men dat wanneer een lieveheersbeestje op je landt, er geluk en welvaart op je pad zal komen.

Herfstwandeling

Er wordt de laatste weken best veel geklaagd over het weer, te grijs, te nat, te weinig zon… Maar wanneer het zonnetje dan even schijnt kun je er extra van genieten vinden wij. Daarom maakten we speciaal voor jou een herfstwandeling over de Hillse kade op een zonnige ochtend afgelopen week. De knisperende bladeren, een windje, felle zonnestralen door de bladeren heen en prachtig verkleurde bladeren. Oh wat een feestje!  Zo zie je dat je niets hoeft te missen ondanks dat we tot april gesloten zijn voor bezoekers.

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

En wist je dat we om de dag iets op onze social media zetten van wat we tegenkomen in het Bos? De updates kun je vinden onder het tabblad Foto’s of volg ons op FacebookInstagram of X (Twitter) en blijf helemaal op de hoogte!

5 antwoorden op “Herfstwandeling en lieveheersbeestjes”

  1. Ik heb begrepen dat er heel veel verschillende kleuren lieveheersbeestjes zijn, er zijn zelfs bruine.
    Het zijn weer prachtige foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *