Herfstkleuren en paddenstoelen

Een Bos vol bomen, geeft momenteel een Bos met herfstkleuren en veel blad op de grond. Ook diverse soorten paddenstoelen zijn er te vinden tussen dat blad. We laten je even meekijken.

Veel blad

Veel mooi verkleurde bladeren aan de bomen, de kleuren van de beuken, de amberboom en de moeraseik springen eruit.

Maar ook al veel blad op de grond. Het gevallen blad wordt in het Bos van de paden geveegd en van het gras. Als het op het gras blijft liggen, gaat het gras erg achteruit namelijk. Verder mag het overal blijven liggen, maar o jee wat een blad overal.  We maakten een aantal weken geleden al een collage die we op de sociale media plaatsen, die kan toch zo aan de muur?

Collage herfstbladeren
Collage herfstbladeren
Paddenstoelen

Er groeien diverse soorten paddenstoelen in het Bos, waarvan sommige voor ons te veel op elkaar kijken om er een naam bij te vinden. Er zijn ook grappige of mooie die we wél weten, daar hebben we de namen bijgezet in onderstaand filmpje. Want wat denk je van hazenpootjes, geweizwammetjes of muizenstaartzwammetjes. Die laatsten groeien op het rieten dak en zijn echt ieniemienie, dus zijn we even op de trap geklommen om ze vast te leggen. Jan is er niet zo blij mee want ze tasten het riet aan. We maakten van al het moois uit het Bos een filmpje voor je, zodat je van de herfstsfeer kunt genieten.

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

En wist je dat we om de dag iets op onze social media zetten van wat we tegenkomen in het Bos? De updates kun je vinden onder het tabblad Foto’s of volg ons op FacebookInstagram of X (Twitter) en blijf helemaal op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *