Herfstig Bos en nog wat

We hebben net storm Ciarán achter de rug en dat was een pittige! Hopelijk heb jij er geen overlast van ondervonden. We zijn in het Bos al weken bladeren aan het vegen, maar nu zijn er wel heel veel naar beneden gekomen. We laten je een herfstig Bos zien met een filmpje.

Herfst

De mening van mensen over de herfst is verdeeld, je houdt ervan of je zit te somberen bij de kachel. In het Bos gaan we gewoon mee met de seizoenen en nu bestaat dat uit snoeien in de tuinen en vegen, veel bladeren vegen. We zien mooi gekleurde en gevormde blaadjes en natuurlijk zijn er ook paddenstoelen. Geniet maar even van de herfstige beelden uit het Bos en kijk eens of je de blaadjes en de paddenstoelen misschien herkent.

En dan nog dat volgelopen wespennest, deze zomer hadden we een paar wespennesten waarvan eentje in de grond. Door de vele regen is dat volgelopen en zijn er veel verdronken. Maar je hebt altijd overlevers, ook die zie je in het herfstfilmpje hierboven. Het filmpje van de nesten stond van de zomer op onze socials, maar we laten je het hieronder nog even zien voor het geval je het toen gemist hebt.

Even laten weten

We hebben nog een paar huishoudelijke mededelingen. We hadden een heel ander artikel in de planning staan, dat ging over de boomfeestdag die deze keer in het Bos gehouden zou worden. Het Bloesembos zou aangeplant gaan worden en dat zou een feestelijke gebeurtenis worden. De klimaatvlag was al gezet door de klimaatburgemeester van Altena Wijnand Veth. Door de overvloedige regenval van de afgelopen maand is Noord helaas momenteel niet geschikt om te beplanten en wordt de boomfeestdag afgelast en verplaatst naar een nog te kiezen datum, waarschijnlijk in het voorjaar. Het artikel bewaren we dus tot dan, we houden je op de hoogte.

De filmvertoning komt eraan

De datum van het filmevenement komt dichterbij, heb je er nog aan gedacht? De voorbereidingen gaan in een stroomversnelling, er zijn door Jongerenwerk Altena heel veel leuke dingen bedacht rondom de film. Het drinken wordt gesponsord door AH Almkerk, het lekkers wordt gebakken door Tikkie Anders en door de wateroverlast op Noord moest ook voor de tent halsoverkop een andere plek gezocht worden. Die werd vriendelijk en belangeloos ter beschikking gesteld door de buren van het Bos, boer Erik Zonneveld en zijn vrouw op Midgraaf 7a. Daar mag de tent op de dam gezet worden, zo zie je maar weer: beter een goede buur….
Aanmelden kan nog steeds voor dit gratis evenement! We maken je alvast even lekker met de trailer, waarvan wij van Lavender Films de primeur kregen om te vertonen.

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

En wist je dat we om de dag iets op onze social media zetten van wat we tegenkomen in het Bos? De updates kun je vinden onder het tabblad Foto’s of volg ons op FacebookInstagram of X (Twitter) en blijf helemaal op de hoogte!

2 antwoorden op “Herfstig Bos en nog wat”

  1. Wat prachtig al die gekleurde bladeren.
    Wie zouden er aan de paddenstoelen eten?
    De slakken misschien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *